Sniper Elite 5 – Cross-gen mesterlövészkedés a Rebelliontól

ELŐZETES – A Rebellion folytatja a Sniper Elite-sorozatot, és ha minden jól alakul, egy éven belül már játszhatjuk is.

 

A játék Steam-oldala Sniper Elite 5 eddig páratlan mesterlövészkedést kínál majd a taktikus, külső nézetes harcokon, továbbá a fejlettebb gyilokkamerán (kill camon) túl. A pályák a Rebellion szerint az eddigi legnagyobb imerziót kínálják majd, és sok valós helyszínt kiemelkedő részletességben digitalizáltak le.

A pályán történő mozgás is fejlettebb lett, így jóval több helyre is ejuthatunk, így pedig nagyobb szabadságot kapunk a jól kitervezett lövések elérése céljából.

 

 

Franciaország, II világháború

 

A helyszín ezúttal Franciaország lesz, az időpont pedig továbbra is a II. világháború (1944). Több US ranger igyekszik az Atlantikwall erődítményeket Brittany partjain meggyengíteni. Karl Fairburne kapcsolatba lép a francia ellenállókkal, és felfedeznek egy titkos náci projektet (Operation Kraken), ami még a szövetségesek partra szállása előtt be tudná fejezni a háborút a tengelyhatalmak győzelmével.

Fotogrammetrikusan digitalizált helyszínek révén egy élő, immerzív környezetet kapunk, és több helyen tudunk bejutni, esetleg kijutni a zűrösebb helyekről.

A célpontjaink is több változatosságot nyújtanak, és így minden küldetés új szemszöget adhat. Egyedül, vagy akár kooperatívan is játszhatunk, utóbbi esetében pedig megoszthatjuk a lőszert és a tárgyakat, parancsot adhatunk egymásnak, de gyógyíthatjuk is a kollégánkat.

 

 

A szívverésünk is számít

 

Kötélpályákat vagy lejtőket is használhatunk más helyszínek elérésre, a párkányokat is bevethetjük, így megtalálhatjuk a tökéletes kilátópontot, vagy el tudunk osonni egy ránk veszélyes őr mellett, mögött. Figyelembe kell venni, hogy milyen és mennyi lőszerünk van, de a gravitáció, a szél, és a szívverésünk is hatással lesz majd a lövés pontosságára.

A munkapadokon testre lehet szabni a fegyverünket is, így a célzókától kezdve a több töltény befogadásáig komoly módosításon eshet át puskánk. A mesterlövész mellett a másodlagos és a pisztoly kategóriájú fegyverünk esetében is sok változatosság lesz, és ezt még megkavarja a lőszertípus is (a nem halálostól kezdve a páncélzaton átütőig).

 

 

Invasion: haver, vagy ellenség

 

Az Invasion módban PvP vagy kooperatív játék is lehet. Előbbi esetében a tengelyhatalmak egyik mesterlövésze lehetünk, így macska-egér játékban vehetünk részt, vagy Karl-t irányítva segítséget kérhetünk, hogy egy másik mesterlövész segítsen egy nehezebb szituációban. A karakterünket és a loadoutot is módosíthatjuk, majd XP-t, medálokat és szalagokat nyerhetünk a tizenhat fős multiplayer küzdelmekben. Kooperatívan is játszhatunk maximum három fős csapatokkal a túlélő (Survival) módban.

 

 

Még durvább realizmus

 

És ne felejtsük el a röntgenkamerát, ahogy betalál a lövésünk. Ez realisztikusabb és durvább lesz, mint az előző részekben. A csontok kiszámíthatatlanul terelik el a töltényeket, és akár a géppisztolyok és pisztolyok is okozhatnak ilyen eredményeket, így lassított felvételben akár egyszerre több lövést is láthatunk.

A Sniper Elite 5 2022-ben jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam, Epic Games Store, Microsoft Store), PlayStation 4-re és Xbox One-ra. A Game Passon (Xboxon és PC-n egyaránt) ott lesz a megjelenés napjától kezdve.

-V-

Forrás: Gematsu

 

 

 

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu