Búcsúzik a Twittertől a könnyű Xboxos videómegosztás?

A legújabb Xbox Insider frissítés állítólag eltávolította annak lehetőségét, hogy a „madaras” közösségi felületre posztolhassuk az éppen rögzített videóinkat.

 

A Windows Central írt arról, hogy a pénteken érkezett új firmware (annak jelenleg Xbox Insider buildje) az Xbox dashboardjáról eltávolította a Twittert, így arra a közösségi oldalra nem lehet posztolni videókat. Ehelyett a Twittert egy mobilos megosztási opcióra mozgatták át a többi közösségi médiafelülettel, így sokkal bonyolultabbá válik a felhasználóknak a videók megosztása.

El is magyarázzuk, hogy miért: a felhasználóknak először a mobiltelefonjaikra kell feltölteniük a videókat, amiket a Twitteren szeretnének megosztani, és onnan kell publikálniuk az általában két percben és húsz másodpercben limitált felvételeket, ami tehát egy plusz felesleges lépést iktatott a folyamatba. Jelenleg nem is tudjuk, hogy pontosan miért is döntött így a Microsoft, de ahogy a Windows Central kiemelte, nagy eséllyel azért dönthetett így a redmondi cég, mert „alacsony a kihasználtság”, ugyanis a „zöldek” gyakran erre hivatkozva távolítanak el funkciókat. (Zárójelesen megjegyeznénk, hogy PlayStation 5-ön, PlayStation 4-en és Nintendo Switch-en is lazán megy a Twitteres videómegosztósdi.)

Még novemberben Jason Ronald, az Xbox programmenedzsmentes vezetője ezt nyilatkozta: „Határozottan azt mondom, hogy a Game DVR (a rögzítés, megosztás) az a terület, ahol bárcsak nagyobb előrelépést tudtunk volna tenni, mint amire képesek voltunk. Ez mindenképpen prioritás számunkra. Határozottan halljuk a visszajelzéseket. Végeztünk néhány változtatást, és javítottunk a rögzítések megbízhatóságán és minőségén, de tudjuk, hogy itt még van mit tennünk. Tehát ez mindenképpen prioritás számunkra, és ez az, amin továbbra is dolgozunk.

A legjobb dolog, amit ajánlani tudok, hogy ha nem vagy benne az [Xbox] Insider gyűrűkben, akkor csatlakozz az Insider programhoz, így ahogy újításokat és fejlesztéseket hozunk, szeretnénk, ha visszajelzést kapnánk, hogy tudjuk, hol teljesítjük a követelményeket, és hol nem. De határozottan mondom: az üzenetet meghallottuk, és ahogy mondtam, ez határozottan egy olyan terület, amelyről azt kívánom, bárcsak több előrelépést tudtunk volna tenni idén mint amennyit tettünk, de 2022-ben mindenképpen prioritás lesz.”

Ez de ellent mond a Twitteres búcsúnak…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu