A The Last of Us Part II pályatervezője is dolgozik a FireSprite horrorjátékán?

A Sony Interactive Entertainment egyik legfrissebb felvásárlása mellé továbbiak érkezhetnek az év folyamán.

 

Kezdjük a FireSprite-tal. Ők tavaly szálltak be a PlayStation Studios kötelékébe, és nem sokáig tétlenkedtek: hivatalos, hogy a Horizon Call of the Mountainen segítenek a Guerrilla Gamesnek, így a PlayStation VR2 egy kifejezetten erős játékot kaphat. Írtunk már pletyka szintjén arról is, hogy a Twisted Metal feltámasztása is hozzájuk kötődhet. Ez már két projekt, de nem kizárt, hogy egyszerre három fát is a tűzbe tartanak…!

A FireSprite egy új álláshirdetés szerint egy AAA, narratívavezérelt, horror-kaland műfajú játékon dolgozik, ami az Unreal Engine 5-tel fog megvalósulni. A másik játékuk, egy AAA multiplayer akciójáték (erre is van álláshirdetésük) szintén az Epic Games új technológiáját vetheti be. Utóbbira gyanakszunk, hogy ez a Twisted Metal lehet. És itt nyerhet értelmet a Sony befektetése az Epic Gamesbe: így talán akciósan juthatnak hozzá Tim Sweeney technológiájához…?

És hogy kapcsolódik a The Last of Us Part II pályatervezője, Pete Ellis ehhez az egészhez? Nos, a FireSprite-nak van már tapasztalata a műfajban (a The Persistence horror-roguelike volt tőlük), és tavaly májusban Ellis a Twitteren megerősítette, hogy a stúdióhoz csatlakozott, hogy rendezője legyen „egy sztorivezérelt kalandjátéknak”. Ez lehet az a bizonyos horrorjáték, aminek bejelentése egyhamar valószínűleg nem fog bekövetkezni, hiszen a két másik projekt előrébb járhat…

Ez a tweet pedig összefoglalja, amit Greg Miller és Jeff Grubb állít. Előbbi elhalasztotta a podcastjét a nagyobb bejelentések miatt (a Sony meg is ejtette a PlayStation Plus új modelljével kapcsolatban… de csak részben), és az indok mögötte nem a Spartacus megerősítése volt, hanem az, hogy a Sony egy újabb nagy felvásárlásra készül, mégpedig egy jelentősebb stúdióról lehet szó. Mindketten több forrásukból hallották ezt, és bár ma már elindult az új üzleti év (április elsején kezdődik sok cégnél), lehet, hogy a Sony még erősen indíthat ezen a téren…

Majd meglátjuk.

Forrás: WCCFTech, PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu