Csak a kurrens-gen konzolokra jön a Criterion Need For Speed játéka?

A pletykák szerint a Criterion már nem tervezi PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megvalósítani a Need For Speed franchise következő tagját.

 

2020-ban jött a bejelentés, hogy a Need For Speed sorozat jövőjéért a Criterion Games felel majd. Aztán 2021-ben jött a hír, hogy a stúdió egy kicsit pihenteti a fejlesztést, ugyanis a DICE-nak besegítettek a Battlefield 2042 megvalósításában (de az a játék nem nagyon hozta az Electronic Arts elvárásait, és akkor még finoman is fogalmaztunk). Igen ám, de azóta eltelt közel fél év, úgyhogy nem árt megkérdeznünk: a Criterion visszatért az autókhoz?

A VentureBeatnek író Jeff Grubb a GrubbSnax nevű műsorán megemlítette, hogy mit tud a Need For Speed folytatásáról. Szerinte az év folyamán meg is fog jelenni, így szinte fix, hogy ősszel jöhet a még ismeretlen alcímű felvonás (simán Need For Speeddel nem próbálkozhatnak, mert olyan már volt 2015-ben). Szerinte novemberben fog ez a játék kijönni, és jó hírekkel szolgálhat azoknak, akik rendelkeznek egy PlayStation 5-tel és/vagy egy Xbox Series konzollal, ugyanis csak a kurrens-gen hardverre fog ez a játék megjelenni.

Grubb arról is hallott, hogy merrefelé játszódhat a következő Need For Speed. Nehéz szerinte megerősíteni, hogy mi igaz a pletykákból és mi nem. Hallott olyasmit is, hogy a floridai Miami környékén mehet a versenyzés, ami szerinte az Underground irányzat felé terelheti a sorozatot, de neki is ez nagy lóugrásnak bizonyult a logikájában, így nem olyan biztos, hogy végül az éjszakai neontuning felé kanyarodhat a franchise.

Mindez persze nem hivatalos, de a Criterion korábban azt ígérte, hogy az eddigi legkifejezőbb, szociálisan a legnagyobb kapcsolatot teremtő, illetve minden eddiginél akciódúsabb játékot készítik a sorozatban. Hogy ebből végül mi fog megvalósulni, még nem tudjuk. Valószínűleg várni kell, míg az Electronic Arts bejelenti… de idén nem lesz EA Play Live (erről írtunk is), úgyhogy fogalmunk sincs, hogy mikor keríthet erre sort a kiadó!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu