Super Game: nem csak egy játékról szól, és NFT-zhet is a SEGA

A felhő alapú fejlesztési környezet (amiben a Microsoft Azure technológiáját használja a japán cég) nem csak egy játékra vonatkozik.

 

A Super Game bejelentéséről mi is írtunk talán májusban, vagy novemberben, amikor a SEGA Sammy, a SEGA anyavállalata bejelentette, hogy 882 millió dollárt fektet be a következő öt évben, hogy a Super Game-mel kapcsolatos ambícióit kivitelezze. Ez akkoriban is úgy hangzott, hogy ez mindössze egy játéknak lehet a költségvetése, de nem ez a helyzet, ugyanis egy cégen belüli interjú tisztázta, hogy a meghatározás több, nagy költségvetésű játékra vonatkozik (és így a fejlesztői környezet is logikus).

A VGC lefordította a SEGA japán állásajánlatos oldalán azt, amit Utsumi Shuji, a felelős alelnök írt: „A SEGA a játéktartalmak széles skáláját kínálja, beleértve a hardveres és játéktermi tartalmakat is, amit a technológiák sokszínűsége tesz lehetővé. A ‘SuperGame’-et úgy definiáltuk, mint a SEGA átfogó technológiai palettáját átívelő AAA-címek fejlesztését, és ötéves tervünkben ennek elérésére törekszünk. A SuperGame keretein belül több cím fejlesztése is folyamatban van, és bár az egyes címek eltérőek lesznek, kétségtelen, hogy olyan interaktív címek lesznek, amelyek túlmutatnak a játékok hagyományos keretein. A múltban például azokat az embereket, akik játszottak, játékosoknak nevezték, de mára a játéknézés önmagában is kultúrává vált, és az ilyen embereket már nem lehet játékosoknak nevezni. Úgy gondolom, hogy nagy lehetőségek rejlenek a játékokat játszó és néző emberek közötti kapcsolatban. Mi azon gondolkodunk, hogy ezeken a lehetőségeken belül új szórakozási formákat hozzunk létre.” Ő egybe írta a Super Game-et, meghagytuk úgy. A két szó együtt alkalmazásán van a lényeg, mindegy, hogy van köztük szóköz vagy sem.

Utsumi szerint a Super Game négy kritériumnak kell, hogy megfeleljen: legyen multiplatform; nemzetközi, több nyelvű fejlesztéssel rendelkezzen; egyszerre jelenjen meg mindenhol a világon; továbbá legyen AAA. Ilyesmit láthattunk már más japán kiadóktól is (pl. a Monster Hunter World a Capcomtól ilyen, igaz, ott a PC-s változat hónapokkal később érkezett…). Hisai Katsuya, a SEGA általános menedzsere kimondta, hogy több projekt készül a Super Game alatt, és az ő osztályán kb. 50-en a fejlesztést megelőző státuszban dolgoznak már valamin, és úgy látja, hogy az alkalmazottak száma több száz lesz a végén.

Kikuchi Masayoshi, a SEGA producere pedig ezt írta a site-on: „A videojátékok története a különböző kultúrák és technológiák összekapcsolásán keresztül terjedt el (például a közösségi hálózatok és a játékvideók megtekintése a közelmúltban). A játék jövője szempontjából természetes kiterjesztés, hogy a játék olyan új területek bevonásával bővül mint a felhőalapú játék és az NFT-k. A SuperGame-et is abból a szempontból fejlesztjük, hogy a különböző játékok mennyire kapcsolódhatnak egymáshoz.”

Tehát az NFT-k sem fognak kimaradni… ja, és ők is Unreal Engine 5-öznek majd.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu