Holdlovag: ki az új karakter? [SPOILER]

MOZI HÍREK – A Holdlovag 6. epizódjának utójelenetében végre bemutatkozik egy utalt karakter, akit a rajongók már alig vártak az egész sorozatban, de ki is ő valójában? FIGYELEM! 6. EPIZÓD SPOILEREK KÖVETKEZNEK!

 

A Holdlovag remekül bemutatta a Marc Spector és Steven Grant közötti dinamikát, mint két ember, akik egy testben léteznek. Rengeteg személyiség- és testbeszédbeli különbség van a két karakter között, és Oscar Isaac tökéletesen alakítja mindkettőjüket. Hihetetlenül kielégítő volt látni, ahogy Marc és Steve végre együtt dolgoznak és megtanulnak egészségesebben együtt élni a fináléban.

A sorozat során azonban egy harmadik személyiségre is voltak utalások. Voltak pillanatok, amikor Marc és Steven is elájult, és holttestek és vérengzések veszik körül őket, olyan erőszakos cselekmények, amelyeket egyikük sem követett el. A képregényrajongók tudták, hogy a sorozat mire utal, de az alkalmi nézők talán nem tudták, hogy melyik karakterre utalnak, amíg a fináléban fel nem fedték. A 6. epizód utójelenetében a nézők megismerhetik Jake Lockley-t, aki nyilvánvalóan még mindig Khonshu avatárja. De ki is pontosan Jake Lockley a képregényekben, és mit érdemes tudni róla azt a nagyon rövid pillantást leszámítva, amit a Holdlovag fináléjában mutatnak róla?

A képregényekben Jake Lockley a személyiségek közül a legdurvább, sokkal erőszakosabb, mint a másik két alteregó. Először Marc egyik „álcájaként” mutatkozott be, mielőtt teljes személyiséggé vált volna. Jake taxisofőrként dolgozik, akinek sok kapcsolata van bűnözőkkel és a társadalom alvilági rétegeivel. Amíg Marc Jake-ként álcázta magát, bűnözői szövetségesek és kémek egész hálózatára tett szert, hogy folyamatosan tájékozódjon ellenségeiről. Jake azonban saját életet kezdett élni, ahogy Marc elméje egyre jobban kezdett megtöredezni, és az álruhák, amelyeket viselt, teljes értékű alteregókká váltak, saját különálló személyiséggel és emlékekkel rendelkező egyénekké.

Jake abban különbözik Marctól és Steven-től, hogy sokkal veszélyesebb és szeszélyesebb, különösen az MCU Holdlovagjának kontextusában. Steven többnyire idegenkedik az erőszaktól, és hármójuk közül ő a legpuhább, míg Marc zsoldosként természetesen hozzászokott az erőszakhoz, és nem fél alkalmazni azt – azonban nem megy túl messzire vele. Jake ezzel szemben sokkal nyitottabbnak tűnik a legdurvább lehetőségre, ahogy az a stáblista utáni jelenetben is látszik, ahol (látszólag) hidegvérrel meggyilkolja Arthur Harrow-t, mielőtt elhajtana.

A sorozat nagyszerű munkát végzett azzal, hogy finom utalásokat tett Jake esetleges megjelenésére, anélkül, hogy túl sok titokzatosságba próbálta volna burkolni azok számára, akik már tisztában voltak a létezésével. Több olyan jelenet is van, ahol a tükörkép technikát használják (ahol Marc és Steven tükörképeken keresztül tudnak beszélgetni egymással), ahol egy harmadik tükörkép is látható kissé, ami egy apró utalást jelent Jake háttérben ólálkodó jelenlétére. A 4. epizódban, amikor Marc és Steven átmennek az alvilágba, egy felvételen egy szarkofág tűnik fel felettük. Justin Benson és Aaron Moorhead rendezők megerősítették, hogy ezt Jake-nek szánták. El akarták ültetni azt a kezdeti magot, hogy valami más is lapul a felszín alatt, valami, amit „természetfelettinek vagy démonikusnak” neveztek.

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu