Az Outriders még mindig nem termelt hasznot a fejlesztőinek!?

A People Can Fly nem éppen optimista az Outriders jövőjével kapcsolatban.

 

Már több mint egy éve, hogy megjelent a lengyel stúdió looter-shootere a Square Enix gondozásában. Eleinte kereskedelmileg sikernek adta el a japán kiadó, mert tavaly májusban három és fél millió játékosról beszélt (de azért ezen biztosan torzított, hogy a(z Xbox) Game Passban is ott volt a People Can Fly játéka…), és a Square Enix kapásból azt mondta, hogy ez lesz a cég következő nagy franchise-a. Tekerjünk előre az időben, és máris teljesen más összképet kapunk.

Már tavaly augusztusban is morgott a People Can Fly, mert a Square Enix nem mondta el nekik, hogy az Outriders hogyan teljesít, és most itt egy pénzügyi jelentés a lengyel stúdiótól, ahol kimondja, hogy gáz van: „A Csoport nem kapott jogdíjat a kiadótól a 2021. december 31-ig tartó időszakra, ami azt jelenti, hogy a beszámolási időpontban az Outriders értékesítéséből származó nettó bevétel nem volt elegendő a kiadónak a cím fejlesztésével, terjesztésével és népszerűsítésével kapcsolatban felmerült költségeinek és kiadásainak megtérítésére. Ezt megerősítette a 2021 negyedik negyedévére vonatkozó jogdíjkimutatás, amelyet a Csoport a kiadótól kapott.”

Magyarul: a People Can Fly nem kapott kézhez nyereséget, tehát az Outriders nem termelt egy év alatt profitot. Így pedig nem nagyon van kedvük egy DLC fejlesztéséhez, de mégis készül az Outriders Worldslayer, ami idén fog megjelenni. De optimizmus, az nincs: „Nincs biztosíték arra, hogy az Outriders értékesítéséből származó nettó bevétel a jövőbeni időszakokban elegendő lesz ahhoz, hogy a kiadó megtérítse a felmerült költségeket és jogdíjat fizessen a Csoportnak.”

Ez pedig bizonyíték arra, hogy egy élő szolgáltatásos, live service modellű játék esetében nem azt kellene figyelni, hogy a rajt után, trükközve mennyi játékossal rendelkezik a produktum, hanem hosszabb távon mekkora érdeklődés mutatkozik iránta. Nagy eséllyel nem sok (és ezt a Square Enix MÁSIK live service játékáról, a PlatinumGames által fejlesztett Babylon’s Fallról is elmondhatjuk… ja, és ott van az Embracer Groupnak eladott Crystal Dynamicstól a Marvel’s Avengers is… LOL).

Emiatt nem csoda, hogy a Project Geminire koncentrálnak. Ezt is a Square Enix-szel közösen valósítják meg, és az Outridershez hasonló méretű lesz. Elkészülését 2024 végére taksálják. Talán ebből lesz pénzük is…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu