Az emberek nem tudják megmagyarázni a metaverzumot, de izgatottak iránta

Ez úgy egy elég nagy ellentmondás: hogyan lehet valami iránt izgatottan érdeklődni, ha fogalmuk sincs arról, hogy pontosan mit várnak…?

 

Nemrég volt egy kérdőív, amiből megtudtuk, hogy sok ember hallotta már a metaverzum fogalmat, de csak töredékük képes megmagyarázni, hogy ez pontosan mi is lenne, ami nem meglepő, mert a válasz attól is függ, hogy kitől kérdezzük meg ezt. Van, akinek a metaverzum az internet következő evolúciós lépcsőfoka lesz, és van olyan is, aki az egészre csak dühösen legyint és nonszensznek nevezi azt. Nincsen meg az a tiszta meghatározás, mint mondjuk egy konzol esetében.

A Wunderman Thompson Intelligence márciusban készített egy tanulmányt, aminek neve New Realities Into the Metaverse and Beyond, magyarul „Új világok a metaverzumban és azon túl”. Több mint háromezer, 16 és 65 év közötti embert kérdeztek meg Kínában, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban a metaverzumról, a cryptóról és az NFT-kről. A megkérdezettek 74%-a hallott a metaverzumról, ami majdnem kétszerese az egy évvel korábbi adatnak. Ugyanennyien gondolják azt, hogy a metaverzumban rejlik „a jövő”, ám mégis csak 15%-uk „tudta, hogy mi a metaverzum, és ezt el is tudja magyarázni valakinek”.

A metaverzumot ismerők legnagyobb aggodalmai közé az adatvédelem, a szülőknek pedig a kiberbullying tartozik, ugyanis a legtöbben szocializációra alkalmas platformnak tekintik azt. Több mint 50%-uk véli úgy, hogy a metaverzum egy munkahely, egy vásárlási terület, vagy játékra használható régió, vagy ezek mindegyikük. 60%-uk tekinti az e-kereskedelem jövőjének ezt. A Nike például a Robloxban felállított egy digitális boltot, a Sketchers pedig az első ruházati cég lett, ami a Decentraland Divatnegyedében kibérelt magának egy kisebb régiót. Néhány cég pár éve próbálkozott a Second Life-ban, de nem sok sikerük volt.

A cryptovalutákat ismerők, és ezt másnak elmagyarázni képesek aránya 15% volt, és közülük 42%-uk rendelkezett/rendelkezik digitális assetekkel, A metaverzumot ismerők 60%-a gondolja úgy, hogy a fizikai termékek mellett digitálisakat (NFT-ket) is értékesíteniük kellene, ami azért kicsit érdekes, mert mostanában épp mélyrepülést mutat fel a piac.

…és pont ekkor kell a Mega Man egyik fontos ex-fejlesztőjének, Inafune Keijinek beszállnia az NFT-piacba a Beastroiddal.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu