Nagy lehetőséget lát az Embracer a frissen beszerzett IP-i jövőjében

Az Embracer vezérigazgatója, Lars Wingefors szerint a Legacy of Kain, a Thief és a Deus Ex remake-jei, remasterei és spin-offjai hatalmas potenciállal bírhatnak, így nem kizárt, hogy a kiadó ezekkel is foglalkozni fog…

 

Az Embracer Group befektetőknek megtartott negyedéves prezentációjában Wingefors azt mondta, hogy nemrég jelentették be a Crystal Dynamics, az Eidos Montréal és a Square Enix Montréal megvásárlását, amivel a Tomb Raider, a Deus Ex, a Thief, a Legacy of Kain, és sok más IP jutott hozzájuk. A bejelentés túlnyomóan pozitív visszajelzést kapott. Potenciált lát a frissen beszerzett IP-k folytatásában a remake/remaster/spin-off hármas megközelítésén túl, de a csoporton belül transzmédia-projektek is megvalósulhatnak így.

A Tomb Raidert ne vegyük ide, mert ennek új részét a Square Enix kurtítása előtt már bejelentették, és ez az Unreal Engine 5-tel PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re készül, úgyhogy Wingefors a többi IP-re vonatkozik. Az Eidos Montréal lehetne logikus stúdió erre, hiszen ők a Marvel’s Guardians of the Galaxy után ráérnek, míg a Crystal Dynamics Lara Crofttal foglalkozik. A Legacy of Kain: Defiance volt a LoK utolsó része, és az 2003-ban jött ki PS2-re, Xboxra és PC-re, így ez lehetne a logikus feltámasztás. Az Eidos Montréal korábban már foglalkozott a Thief és a Deus Ex rebootolásával. A transzmédia projekt pedig filmes, TV-s adaptációkra utal, és Alicia Vikanderrel egyszer biztosan elkészül a második Tomb Raider-film. Vagy akár az Asmodee birtoklása révén társasjátékok, kártyajátékok és asztali RPG-k jöhetnek…

Ugyanebben a jelentésben szólalt fel Matthew Karch, a Saber Interactive vezérigazgatója is. Ő az évszázad üzletének nevezte az Embracer legújabb bevásárlását, és azt hiszi, hogy a játéktörténelem egyik legjobb IP-jét szerezte be a cég, erről pedig nem hajlandó vitát nyitni. Remek csapatok jutottak az Embracer köreibe, és a tranzakció lezárása előtt felületesen már megismerte őket; izgatott afelől, hogy a jövőben mit csinálhatnak. Amúgy a Tomb Raiderre gondolt, ugyanis ebből összesen 88 millió játékot értékesítettek az utóbbi két és fél évtizedben, és a filmek is termeltek pénzt rendesen.

Kíváncsiak leszünk, hogy mit hoznak össze a Square Enixtől megvett IP-kből…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu