Két újabb platformot támogat a The Legend of Zelda: Ocarina of Time PC portja! [VIDEO]

Az érdekesség ott leledzik, hogy az egyikük épp egy Nintendo konzol…

 

A rajongói PC-s átiratot Ship of Harkinian készítette a Nintendo 64-re megjelent The Legend of Zelda: Ocarina of Time-ból. (A név amúgy utalás King Harkinianra, aki a Philips CD-i-ra megjelent Wand of Gamelon alcímű játékban beszélt egy hajóról az intróban.) A csapat egy új videóban (Ship of Harkinian Direct, a Nintendo Direct után szabadon) közölte a fejleményeket a régóta készülő PC-s átiratról.

A port most már Mac OS-en, továbbá Nintendo Wii U-n is fut, és új funkciókkal bővült az átirat. Szabad kamerakezelési mód, a D-Padra lehet gyorsgombokat rakni, hogy így felszereléseket tegyünk magunkra egy gombnyomással (tunikát, cipőt); akár 250 FPS-sel is futhat a játék a 250 Hz-s támogatásnak köszönhetően, de van egy tárgyakat véletlenszerűen elhelyező mód is (item randomizer), plusz új csalásokat is elérhetünk. Így akit zavar, hogy Link mennyire törékeny is, ha leesne, ezt orvosolni tudja a fall damage redukálásával.

A Rachel Alfa névre elkeresztelt megjelenés a csapat Discordján érhető el, és az új funkciók a lent beágyazott videón megtekinthetőek. A Ship of Harkinian csapat amúgy két évnyi munka után jutott ide, ugyanis a játék kódja vissza lett teljesen fejtve C kódnyelvbe, amiből könnyebben lehet dolgozni. A port már HD grafikát, ultraszéles képernyőfelbontásokat, billentyűzetet, moddolást, erővisszacsatolást (force feedback), illetve giroszkópos célzást is támogat.

Ma már írtunk a Banjo-Kazooie kódvisszafejtő projektjéről (80%-on áll ez), de ezeket megelőzte a Mario 64 még 2019-ben. A Nintendo 64 nyitócíme aztán gyorsan egy halom modot kapott: lett új grafika, bejutott a sugárkövetés (ray tracing), és nem kizárt, hogy ugyanezt az utat fogja követni a The Legend of Zelda: Ocarina of Time is. És a legjobb az egészben az, hogy a Nintendo jogilag nem állíthatja le a projektet. Ha nem használták a kiszivárgott forráskódot, nincsen jogsértés! A porthoz kell a játék eredetije amúgy.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu