Eredetileg egy másik novemberi napra esett a God of War: Ragnarok rajtja! [VIDEO]

A PlayStation Studios Santa Monica (vagy Sony Interactive Entertainment Santa Monica Studio…? komolyan, ezeknél a stúdióknál nem lehet egyszerűen leírni) eredetileg másik napra tervezett, de nem azért, amiért eredetileg hinnénk!

 

Szóval érdekesség, hogy a God of War: Ragnarok nem egy pénteki napon fog megjelenni. Ezt azért emelnénk ki, mert az AAA játékok általában kedden vagy pénteken szoktak elrajtolni, és így tett Kratos és Atreus előző kalandja is (ugyanis a God of War 2018. április 20-án, pénteken jelent meg PlayStation 4-re), ám ezúttal szokatlannak tűnhet, hogy most egy szerdai napra esett az északi mitológiába átmozdult franchise történetének folytatása.

Igen ám, de volt egy utolsó pillanatban meghozott döntés, aminek következtében kialakult a most már véglegesített megjelenési dátum. Volt egy trailer, amit a Sony feltöltött, és annak a végén a megjelenési dátum november 11-e, péntek volt! Ugyanezen a napon jött volna ki Todd Howardtól és a Bethesda Game Studiostól a Starfield, mielőtt a Microsoft eltolta volna 2023 első felére, de a megjelenési dátum módosításának köze sincs az Xbox-exkluzív címek egyik legfontosabb játékához!

Az egyik logikus elmélet szerint azért november 9-ére módosulta megjelenési dátum, mert a szerdai napot Odin után nevezték el, és az északi mitológiában ugyebár kilenc világ van. És eredetileg június 30-án történt volna a megjelenési dátum és a pillanatok alatt elfogyott, majd a skalpolók által eBayre dobott gyűjtői kiadások bejelentése, és ez nagy eséllyel pusztán logisztikai okokból módosult július hatodikára. Ezen az állásponton van amúgy a Bloombergnek ró Jason Schreier is, és a ResetEra fórumon írta ezt.

Úgyhogy lehetséges lett volna két komoly játék megjelenése is egy napon, de a Microsoft inkább több időt adott Howardéknak, hogy ne a rájuk jellemző bughalmazként jusson el a boltokba a Starfield, de a Sony inkább előre hozta két nappal a God of War: Ragnarok rajtját. Kratos és Atreus november 9-én tér vissza PlayStation 5-ön és PlayStation 4-en.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu