Megtorpant az Xbox menetMegtorpant az Xbox menetelése?elése?

Az április-június negyedévben a hardveres, tartalmi, illetve szolgáltatásos (előfizetéses) értékesítések is csökkenő tendenciát mutattak fel, holott három negyedéven keresztül a PlayStation 5-ön felül tudott kerekedni az Xbox Series!

 

A Microsoft közölte a június 30-ával bezárult negyedik negyedéves üzleti eredményeit (náluk július elsején kezdődik az üzleti év, három hónappal később a megszokottnál!), és ebből bár az előző év azonos időszakával összevetve 12%-os emelkedést mutatott fel a Microsoft jövedelme, ez nem hozta az elvárásokat (és az előző negyedévben 18%-os növekedést ért el a redmondi cég). De számunkra a videojátékos részleg a lényeges. Itt a 2021 április-június negyedévhez képest 7%-os csökkenés jött össze! A hardveres eladások 11, míg az Xbox játékos, szolgáltatásos forgalma 6%-os esést ért el. Az Xbox Game Pass előfizetésekben még volt növekedés (talán a negyedéves egy dolláros, kb. 400 forintos előfizetési ajánlat miatt), de itt már nem mondták, hogy pontosan mekkora növekedésről van szó.

Ettől függetlenül Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója nagyon is bizakodó nyilatkozatot adott: „Mi kínáljuk a legjobb értéket a játékiparban. Az [Xbox] Game Pass előfizetési szolgáltatásunk több száz játékhoz való hozzáférést tartalmaz, az Xbox Series S pedig a legolcsóbb újgenerációs konzol. [Eddigi élettartalma során] több konzolt adtunk el [az Xbox Seriesből] mint bármelyik korábbi Xbox-generációból, és Észak-Amerikában három egymást követő negyedévben piacvezetők voltunk a következő generációs konzolok között.” Tehát a PlayStation 5-öt eddig meg tudták verni értékesítésileg… de a készlethiány torz képet mutathat.

A szotfveres eladások csökkenését a Microsoft a belsős és külsős fejlesztésű (azaz first-party és third-party) alacsonyabb játékoslekötésére és monetizációjára fogta, ami kb. beismerése annak, hogy a Halo Infinite, amitől elvárták volna, hogy a Microsoft videojátékos részlegét elcipelje a hátán, kudarcot vallott eddig. Amy Hood, a Microsoft pénzügyi vezetője szerint a következő negyedévben, tehát szeptember végéig továbbá 5-7%-os csökkenést fog a cég elérni.

Ennél azért erősebb teljesítményt várhatunk el a cégtől, ami akár az Activision Blizzardot is tokkal-vonóval felvásárolhatja…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu