Frontier: 28 év után hátralép az Elite alkotója a vezérigazgatói posztból!

Az Elite Dangerous és a Planet Coaster fejlesztői (akik most például az F1 Manager 2022-n is dolgoznak) már ki is nevezték David Braben utódját.

 

Braben 1984-ben alkotta meg áttörő sikerű játékát, az Elite-et, ami egy űrszimulátor volt. Ez a franchise még ma is fut az Elite Dangerous jóvoltából (a 2014-ben kiadott játék nemrég fejezte be az Azimuth Saga történetszálat), és Braben 28 éven keresztül vezette a csapatot, aminek alapítója is volt. Persze nem megy messze, ugyanis az Egyesült Királyságban található stúdióban marad a frissen létrehozott elnöki pozícióban, de a napi ügyvezetői feladatokat átadja a kreatív főnöknek, Johnny Wattsnak.

A Frontier szerint Braben „megtartja a Frontier stratégiai irányvonalának vezetését és vízióját, miközben fenntartja és kiépíti kulcsfontosságú kapcsolatait a játékiparban és a szélesebb digitális szórakoztatóiparban”, ami érthető, mert 1994-ben alapította a stúdiót, egy évvel a Frontier: Elite 2 kiadása után. 2015-ben az Elite-sorozaton végzett munkájáért a GDC-n az úttörő-díjat (Pioneer Award), aztán a BAFTA Fellowship-díjat is megkapta, ugyanis ezzel ismerik el, ha valaki „filmekben, TV-ben, vagy videojátékokban kiemelkedő, egyedi munkát végez”.

Braben így nyilatkozott: „A Frontier nagyon fontos számomra, és örülök, hogy átadhatom a vezérigazgatói feladataimat a kivételesen tehetséges Jonny Wattsnak, aki tudom, hogy nagyszerű munkát fog végezni. Ő rendelkezik a kreatív vezetés és a videojátékokkal kapcsolatos vízió tökéletes kombinációjával ahhoz, hogy az üzletág kiváló lendületére építsen. Alig várom az új szerepemet a Frontierben, és ez a változás lehetővé teszi számomra, hogy a hosszabb távú stratégiai lehetőségeinkre koncentrálhassak.”

Watts több mint 20 éve dolgozik a Frontiernél, és 2012 óta töltötte be a kreatív vezetői posztot. Az ő nevéhez fűződik a „Develop, Launch and Nurture”, magyarul „Fejlessz, indítsd el, tartsd fenn” stratégi, ami a cég 2021-es jelentésében is meg lett említve: több a profit, miközben csökkent a kockázat mértéke is (rekord jövedelmet értek el az előző üzleti évben).

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu