Új, multiplatform Avatar-játék készül?

Itt nem James Cameron Avatarjára gondolunk (a második filmhez kapcsolódó játékot a Ubisoft és a Massive Entertainment már régóta bejelentette, és a szeptemberi Ubisoft Forwardon szinte fix, hogy látni fogjuk), hanem a Nickelodeon animációs sorozatára!

 

Eléggé megtévesztő, hogy van az Avatar, illetve a magyarul Avatár – Aang legendája náven futó sorozat, amiből 2010-ben filmadaptáció is készült Az utolsó léghajlító címmel (itt legalább a magyar név közvetlen fordítása az eredetinek…). A legutóbbi játék a franchise-ban 2014-ben jelent meg, de ez az Activision egyik olcsóbb áron kiadott játéka volt, a The Legend of Korra, ami egyike volt a PlatinumGames húzósabb időszakának a 2010-es évek közepén (ugyanis akkoriban több ilyen licenszelt játékot hozott össze a stúdió, amitől most a Bayonetta 3-at várjuk).

A japán Amazonon bukkant fel az Avatar: The Last Airbender: Quest for Balance PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, de biztosra vehetjük, hogy Nintendo  Switchre, Xbox Seriesre és Xbox One-ra is meg fog jelenni a játék november 8-án (igen, a megjelenési dátumot is feltüntették!), ugyanis az ilyen licenszelt játékok nem nagyon szoktak egy konzolcsaládra exkluzívak lenni (kivétel a Marvel képregényhősei…). A játékot a GameMill Entertainment fejleszti. Őket a Nickeloden All-Star Brawl, továbbá a Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues kapcsán ismerhetjük.

A játék még be sincsen jelentve, és ez a legnagyobb poén az egészben: kevesebb mint három hónapra vagyunk az állítólagos megjelenéstől, de már felbukkant az Amazonon a listázás a projektről, ami talán már februárban is felbukkant, ugyanis akkor az Avatar News azt írta, hogy egy új konzolos RPG készül az Aang-korszakban, és a vártnál hamarabb meg is jelenne. Ez a gondolatmenet pedig egybe is esik az Avatar: The Last Airbender: Quest for Balance felbukkanásával…

Eközben viszont az hivatalos, hogy a körökre osztott RPG, az Avatar: Generations mobilra készül a Square Enix London Mobile-nál és a Navigator Gamesnél, és augusztus során több régióban is „puha rajtot” (soft launch) vesz.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu