[GC 2022] Where Winds Meet: a NetEase történelmi nyílt világú akció-RPG-je [VIDEO]

Az Északi Song-dinasztia (ez 960-tól 1127-ig tartott) során játszódó játékot az Everstone Studio támogatja. A kínai csapat mögött a NetEase áll.

 

Egy nyílt világú akció-RPG-ről van szó, és bizony elég sokat mondott róla a NetEase (a dalszöveget például már kihagyjuk). A Where Winds Meet egy wuxia játék lesz, így értelemszerűen az akció, a kaland és a harcművészetek vannak a főbb szerepekben. A játék a tíz királyság alkonyán játszódik: ekkortájt egy egész dinasztia egy szempillantás alatt össze tudott omlani. A „The Beautiful Lady Yu” (magyarul A szép Yu úrnő) dallama a déli Tang-dinasztia utolsó császára számára az út végét jelentette. Li Yu császárként uralkodott a világon, de ő inkább a költészet halhatatlan királyaként lett ismert, ugyanis a hatalom helyett a költészet iránti szeretete miatt vesztette el a háborút. Emiatt Song fogságába esett, és a három évig tartó fogság alatt Li szüntelenül hazája és szerelme után vágyakozott. Rájött, hogy sorsa egy pohár mérgezett borban rejlik, így ezeket a vágyakat megformálta a remekművében, A szép Yu úrnő-ben.

A kardforgató karakterünk a háborúk és konfliktusok korában nőtt fel, ezért sok nehéz döntést kellett meghoznia, miközben a megosztottság és a nyugtalanság hamarosan véget ér az északi Song-dinasztia színpadán. Vajon mit választ a játékos? Követi a szívét és az eszét, és harcol az igazságért, vagy a birodalom védelmét választja, amiből adódóan a kiemelkedés és a jólét lehetetlenné válik… esetleg az ártatlanok védelmét választja, ragaszkodva a gyermekkora óta átitatott lovagi erkölcshöz, és harci képességeit a törvények és szabályok ellen használja haláláig?

Karakterünk a lovagiasság útját járja be egy ismeretlen, penge és vér uralta ösvényen. A tapasztalatuk bővítésével növelhetik túlélési esélyeiket. Orvosként életet menthetnek, kereskedőként gazdagságot halmoznak fel, vagy játszhatnak az ősi Kaifeng városába utazó NPC-ként. Ha a hírnév nem érdekel, lehetünk korlátlanul szabadok, vagy alapozzuk meg a virágzó világót, ragaszkodva eredeti törekvésünkhöz. A harcművészeti iskolák korlátaitól is megszabadulhatunk. Ott van például a Ch’ing Kung (falon járás, vízen futás, mászás), az akupunktúra, vagy magyarul az Oroszlánüvöltés… A Where Winds Meetben a Wuxia készségek, támadások és ellentámadások fontosak. Egy Tai chi képességgel az ellenfelünk támadását vissza tudjuk fordítani. A 600 hiteles antik elemből álló szabad építési rendszer és a környezeti rendszer lehetővé teszi a teljes világgal való interakciót. A szteyppén szél fúj, a bambuszon átjön szűrten a napfény, a háttérben hatalmas, titokzatos épületek és kőfigurák vannak. A hegyek és folyók látványos kilátásában gyönyörködve teljes szabadságot kapunk, hogy felfedezzük és feltárjunk a Jianghu-ban elrejtett titkokat és kincseket, így szabadon részt lehet venni az „élő” történelemben.

A trailer bemutatja a Where Winds Meet helyszínét. A játék világa különböző vadállatoknak és természetfeletti lényeknek is otthont ad, amelyek saját, egyedi megközelítést igényelnek a harcban. A kardforgató harcművészeti képességei is felhasználhatók a világ felfedezésében: falakat mászhatnak meg, háztetőkről háztetőkre ugorhatnak, és a hullámokon sprintelhetnek. A játékosnak van egy hűséges paripája is, amivel gyorsan végig lehet rohanni a gyönyörű tájakon. A harcok során gyors tempójú, Wuxia stílusú csaták zajlanak, ahol a játékos ellensúlyozhatja az ellenség csapásait, Tai Chi-t használhat, hogy visszaverje a támadásaikat, vagy akrobatikával átcsúszhat a védelmükön, és minden szögből lecsaphat rájuk. A játékos számos harcművészeti képességhez és távolsági fegyverhez is hozzáférhet, így elszakadhat egy harci stílustól, és a képességek keverékét használhatja ellenségei legyőzésére, eközben pedig a saját harcmodort alakíthat ki.

A Where Winds Meet PC-re készül. Bétával is terveznek, és ez még idén le is fut a tervek szerint.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu