Az Intel teljes erőbedobással ráállhat a next-gen GPU-k fejlesztésére?!

TECH HÍREK – Míg az Intel mérnökeinek többsége az Arc next-gen felé tekint, a meghajtócsapat nagyrészt az Alchemistre koncentrál.

 

 

Az elmúlt hetekben rengeteget lehetett hallani arról, hogy az Intel grafikus részlegét, az AXG-t végül is bezárják. Még mindig nem tudjuk pontosan, hogy mi folyik a zárt ajtók mögött, és valószínűleg nem is fogunk ilyen betekintést kapni, de a cég mérnökei most azt nyilatkozták, hogy az Intel továbbra is ugyanolyan elkötelezett, mint valaha a grafikai útiterve mellett – és ez magában foglalja a játékgrafikus kártyákat is.

„Szeretném tisztázni: nem megyünk sehova” – Tom Petersen, Intel

„Nem megyünk sehova a diszkrét üzletágunkban. A diszkrét üzletágunk pedig az alapvető technológiafejlesztés, amely mind az adatközpontokba, mind az integrált GPU-kba kerül” – mondja Tom Petersen, az Intel vezetője.

„Úgy érzem, hogy rengeteg FUD (félelem, bizonytalanság és kétség) van odakint. Szeretném tisztázni: nem megyünk sehova” – folytatja.

„Az a dolog, amiben történetesen hiszek – Pat, én, Roger, Lisa és Ryan, mindenki egyetért abban, hogy a grafika kritikus technológia az ügyfelek számára, kritikus technológia az adatközpontok számára, és mi a mainstream területen akarunk versenyezni, ahol a versenytársaink rengeteg pénzt keresnek. Tehát mindhárom dolog kritikusan fontos az Intel számára”.

Ez persze nem feltétlenül ígéret arra, hogy az Intel grafikai, játék- vagy egyéb megközelítésében soha semmi nem fog változni. Mégis, azok, akik a legközelebb állnak a játékgrafikus termékeihez, ugyanolyan elkötelezettek, mint valaha. Tekintve, hogy a vállalat megerősítette, hogy még legalább három további generációs Arc GPU van az útitervében – a Battlemage, a Celestial és a Druid -, ez jó hír.

 

 

 

 

A Battlemage fejlesztése már megkezdődött, erősítette meg Petersen, és az Arc grafikus mérnökök többsége most a második generációra fordítja figyelmét. Néhány mérnök még a korai Celestial „technológiai bizonyítási pontokat” is vizsgálja.

Bár a cégnek még rengeteg munkája van a meghajtóival, nem csak a nem túl jó DX11-támogatáson dolgozik, hanem továbbra is támogatja az új és készülő játékokat a DX12 és a Vulkan rendszereken.

Az Intel pedig megerősíti, hogy továbbra is elkötelezett amellett, hogy az Arc későbbi generációival a csúcskategóriában is felvegye a versenyt, amit eddig az első generáció nem tudott elérni.

„A tervünk az, hogy itt kezdjük, aztán egyre csak fokozzuk és fokozzuk a dolgokat. Ezt a stratégiát nem igazán nehéz megérteni, mert a piac volumenes szegmensével kezdünk, aztán idővel egyre nagyobb teljesítményű szegmensekbe fogunk belenőni.”

Összefoglalva: Az Intelnek bőven van mozgástere ezeknek a grafikus kártyáknak a fejlesztésére.

Az Nvidia és az AMD egy újabb, biztosan izgalmasnak ígérkező GPU-generációt is útnak indít majd addigra, így teljesen valószínű, hogy néhány terv ennek hatására változni fog.

Az Intel egyelőre az Alchemist 1st Gen kártyák kiadására koncentrál, az A770 és A750 kártyák megjelenése a közeljövőben várható.

Forrás: Juegos.news

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu