Free-to-play lehet a Assassin’s Creed: Invictus; nem lesz Assassin’s Creed remake?

Alakul a helyzet az Assassin’s Creed körül, miután a Ubisoft Forwardon erről nem keveset beszélt a francia kiadó.

 

Van az Assassin’s Creed: Mirage, ami szivárgások tömkelege után meg lett erősítve (és 50 dolláros/eurós, tehát kb. 20 ezer forintos lesz), aztán van a nagy projektnek ígérkező, de még messze levő. élő szolgáltatásos (live service) Assassin’s Creed: Infinity is (többek között), de most nem ezekről lesz szó, hanem az Invictus kódnevű projektről, ami főleg a multiplayer, többjátékos élményre fog építeni.

Az IGN-nek Marc-Alexis Côté, az Infinity projekvezetője azt mondta, hogy még túl korai arról beszélni, hogy a Ubisoft milyen üzleti modellt alkalmaz majd a Invictushoz, de a free-to-play (F2P) ötletét nem vetették még el: „Még nem véglegesítettük az Invictus üzleti modelljére vonatkozó terveinket, de lehetséges, hogy F2P lesz. Úgy gondolom, hogy az Invictushoz készült [és a Ubisoft Forward alatt nem, de sajtóprezentációban bemutatott] koncepciórajzok utalnak erre a lehetőségre, hogy különböző korszakokból származó karakterek útjai keresztezik egymást. Szóval azt hiszem, ott látható a szándék, hogy az Invictus ismét lehetővé teszi számunkra, hogy a különböző játékainkat összekapcsoljuk.”

Csak az a baj, hogy nagy eséllyel az Invictusra is még várnunk kell (még azt sem tudjuk, hogy mire készül), és a jövőre tervezett Assassin’s Creed: Mirage lesz az egyetlen AC a következő időszakban. Úgyhogy emiatt logikus lehetne, ha a Ubisoft követi a trendeket, és elkezdi megint, hogy a régebbi részeket újra kiadja. És mit ad Isten, idén a franchise 15. évfordulóját ünneplő videóban a francia kiadó az első részből is mutatott részleteket, de sokkal szebb vizualitással. Voltak is pletykák akörül, hogy például az Assassin’s Creed: Mirage végül nem létező season passának része lehet egy Assassin’s Creed remake vagy remaster, mások pedig azt mondták, hogy a projekt készül, de nem tudni, mikor jelenik meg.

Côté és Jean-Luc Sala is megcáfolta, hogy ilyesmivel terveznének. Az Axiosnak előbbi cáfolta meg, utóbbi pedig az Eurogamernek erősítette meg, hogy ő teljes erejével az Assassin’s Creed: Mirage-ra koncentrál, és szó sincs az Assassin’s Creed remake-ről…

Forrás: PSL, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu