Vicces és mégis komoly karriertanácsokat kapott a Willy Wonkát forgató Timothée Chalamet Leonardo DiCapriótól!

MOZI HÍREK – Timothée Chalamet nemrég beszélt arról, milyen bölcs szavakat osztott meg vele a veterán Leonardo DiCaprio 2018-ban.

 

Timothée Chalamet történelmet írt azzal, hogy ő lett az első szóló férfi, aki a brit Vogue címlapját díszítette. A Dűne színésze az októberi szám kiemelt interjújában megosztott néhány tanácsot, amit az Oscar-díjas Leonardo DiCapriótól kapott az első találkozásuk során 2018-ban: „Semmi kemény drog és semmi szuperhősfilm”.

Chalamet mindössze 26 évesen máris tehetségesnek bizonyult, és erős portfóliót épített. A színész 2018-ban a harmadik legfiatalabb Oscar-jelölt lett a legjobb színésznek járó Oscar-díjra a kritikusok által elismert Szólíts a neveden című filmben nyújtott munkájáért. Emellett olyan elismert filmekben is szerepelt, mint a Lady Bird, a Little Women, a Dűne és az Interstellar. A színész legutóbb a Csontok és mindenben, valamint a Netflix Don’t Look Up című filmjében tűnt fel, amelyben DiCaprio volt a főszereplő. Interjúja során beszélt színészi törekvéseiről is, amelyek tinédzserkorában merültek fel:

„Kiskamaszkoromban volt egy téveszmém, hogy késő tinédzserkoromban színészi karriert futok be. És a késői tinédzserkoromban, amikor a Homeland-en dolgoztam, és elkezdtem színházban játszani New Yorkban, úgy éreztem, hogy a célomat valami reálisabbra csökkentettem, ami az volt, hogy színházban dolgozzak, és remélhetőleg elég pénzt keressek azzal, hogy vagy egy tévéműsort csinálok, vagy valami olyasmit, amiből fenn tudom tartani magam [ezzel]. És akkor úgy éreztem, hogy minden álmom valóra vált, exponenciálisan. És akkor az élet hatmillió mérföld per órával halad.”

 

Chalamet, mint a híres csokoládékészítő Willy Wonka

 

A következő filmben Chalamet a címszereplő szerepét játssza majd a Charlie és a csokoládégyár előzményfilmjében, a Wonkában. A musical Roald Dahl eredeti Charlie és a csokoládégyár című regényén alapul. Az ikonikus filmfigurát már kétszer is megformálták a nagyvászonra: 1971-ben Gene Wilder birkózott meg a szereppel, 2005-ben pedig Johnny Depp játszotta a főszerepet Tim Burton filmadaptációjában.

Wonka a különös édességárus egy fiatalabb változatával ismerteti meg a nézőket. A brit Vogue-nak adott interjúban Chalamet a filmről beszélt, „őszintének” és „vidámnak” nevezve azt.

Wonka rendezője Paul King (Paddington) lesz, a főszerepekben pedig Chalamet, Rowan Atkinson, Olivia Colman, Matt Lucas, Keegan Michael-Key, Jim Carter és Mathew Baynton lesz látható. A film jelenleg az utómunka fázisában van, és a tervek szerint 2023-ban kerül a mozikba.

Chalamet Denis Villeneuve a Dűne második részében is szerepelni fog, Austin Butler és Florence Pugh oldalán. A film a tervek szerint 2023 végén kerül a mozikba, és a 2021-es Dűne közvetlen folytatásaként szolgál.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu