Jelentősen áttervezett PlayStation 5-öt dobhat jövőre piacra a Sony?

2023-ban egy komolyabb hardveres revízión eshet át a 2020 novembere óta kapható (és azóta drágábbá vált) konzol.

 

A PlayStation 5 már legalább két minimális hardveres frissítésen esett át (mind a kettőről írtunk már), de külsőre nem lehet észrevenni azt, hogy például a belső ventillátor mérete módosult. Ennél nagyobb módosításra kell gondolni, ha hihetünk Tom Hendersonnak, aki az Insider-Gamingen beszélt arról, hogy egy valóban új PlayStation 5 modellel tervezhet a háttérben a Sony (akiknek amúgy a reputációját helyre is kellene állítani, mert hiába indokolják a PlayStation 5 50 eurós áremelését az inflációval, Amerikában mégsem volt merszük feljebb tolni a konzol árát).

Henderson szerint a PlayStation 5 új verziója „D kasztni” néven fut belsőleg, és az eddigi három modell pedig az angol ábécé első három betűjét (A, B, C) öltötte magára. Ez eddig tiszta. Henderson viszont kiemelte, hogy mi lehet a nagy különbség: állítólag a Blu-ray meghajtó leválasztható lesz, ami egyszerűsítheti a Sony gyártási folyamatát, ugyanis jelenleg két SKU-ból (változatból) áll a PlayStation 5, hiszen a PlayStation 5 Digital Editionbe nem szerelnek be optikai meghajtót, a PlayStation 5 Standard Editionbe igen. Állítólag ez az új változat lecserélné a boltokban (nem?) kapható két modellt.

A leválasztható Blu-ray meghajtó a konzol hátulján levő USB-C porton keresztül csatlakozna, és ez nem rontana az új PlayStation 5 esztétikáján. Lesznek bundle-k, amikben ott lesz a meghajtó, és ezt külön is meg lehet vásárolni, így a játékosok dönthetnek arról, hogy a PlayStation Store-ra támaszkodnak, esetleg a használt játékkereskedelemmel spóroló játékosok inkább beruháznak egy optikai meghajtóra.

Henderson szerint ez az új PlayStation 5 modell kb. egy év múlva, azaz 2023 szeptemberében indulhat. Mindez persze nem hivatalos, de érthető, mire megy ki a játék: a Sony így olcsóbban gyárthatná az egy modellre ritkított konzolt, kevesebb logisztikai malőr lenne, de például az Xbox 360 esetében a HD DVD-meghajtó is hasonló próba volt, és kudarcot vallott vele a Microsoft. Jó ötlet ez?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu