James Bond hatvanéves és streamingcsatornát váltott, ezzel pedig mi, magyarok jártunk a legrosszabbul!

MOZI HÍREK – Az HBO Maxon már egy jó ideje fent volt full HD-ban az összes James Bond film, aki viszont a magyar nézők közül eddig nem nézte meg, az már lemaradt róla. Elmagyarázzuk, miért…

 

Tegnap, október 6-án lett egész konkrétan 60 éves a James Bond franchise, ugyanis 1962, október hatodikán került a mozikba a Dr. No, Sean Connery első főszereplésével a legendás 007-es ügynök szerepében. A hatvanéves jubileum okán HBO Maxon idén, május eljesétől fent volt egy jó ideig a teljes James Bond-kínálat, azonban most átkerült az Amazon Prime-ra. És ez miért nagy bosszúság nekünk, magyaroknak. Nyilván, aki nem fizet elő Amazon Prime-ra, annak egyébként is teljesen mindegy, de még a magyar előfizetők sem részesülhetnek James Bond kalandjaiban, ugyanis az Ian Fleming regényei alapján készült filmeket csakis az USA-ban, az Egyesült Királyságban és pár „kulcsterritórium” országban nézhetjük meg – ahogy azt a Variety írásában is olvashatjuk. Mivel mi nem tartozunk a „kulcsterritóriumok” közé, a nagy Amazonos szülinapi buliból mi kimaradtunk. Ezt én magam is megtapasztaltam, amikor rákerestem az Amazon Prime kínálatában a James Bond filmek közül a legelső Dr. No-ra és ez a kép fogadott:

Külön bosszúság, hogy míg HBO Maxon csak full HD-ban nézhettük meg a 007-es filmeket, addig Amazon Prime már UHD-ben (4K-ban) láthatóak – nekünk csak lennének azok.

Sajnos VPN-es „trükközésre” sincs lehetőség, mert a többi streaming szolgáltatóval (HBO, Disney Plus, Netflix stb.) ellentétben a vasszigort alkalmazó Amazon Prime azonnal kiszúrja a VPN-t és hiába vagyunk előfizetők, nem engedi, hogy megnézzük a territóriumokhoz kötött filmeket.

Aki tehát eddig kimaradt a filmekből, az már le is maradt – csak remélhetjük, hogy a helyzet megváltozik, hiszen igazi filmklasszikusokról van szó.

Végül némi örüm az ürömben a 007-fanok számára, hogy a „The Sound of 007” dokumentumfilmet, amely szintén a 60 éves jubileum apropóján készült és a James Bond filmek zenéjéről szól, már nálunk is meg lehet nézni az Amazon Prime-on – de ezt is csak felirattal.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu