Mark Zuckerberg beszólt az Apple iMessage-ének!

TECH HÍREK – A Meta vezetője szerint az Apple üzenetküldő szolgáltatása messze nem olyan biztonságos mint amit az ő cége kínál…

 

Nem túlzás kijelentenünk, hogy a Meta és az Apple mondhatni versenyre kelt mostanában egymással, így nem akkora meglepetés, hogy a Facebookot, az Oculust, a Messengert, az Instagramot és a hírünk témájául szolgáló WhatsAppot birtokló Meta vezetője „az instán” odapörkölt az Apple iMessage-ének. A WhatsAppot néhány éve vásárolta fel az akkor még Facebook néven futó anyacég (a Google korábban már megejtette, hogy átnevezi az anyacégét: ennek a neve Alphabet), és Zuckerberg szerint ez sokkal biztonságosabb mint „az almások” üzenetküldője.

Zuckerberg így fényezte a WhatsAppot az Instagramon: „A WhatsApp sokkal privátabb és biztonságosabb mint az iMessage. Végponttól végpontig tartó titkosítással rendelkezik, és ez iPhone-on és Androidon egyaránt működik, beleértve a csoportos beszélgetéseket is. A WhatsApp segítségével azt is beállíthatod, hogy minden új csevegés egy gombnyomással eltűnjön. Tavaly bevezettük a végponttól végpontig titkosított biztonsági mentéseket is. Mindezzel az iMessage még mindig nem rendelkezik.”

A lenti kép (ami a posztból származik) szintén az iMessage-nek pörkölt oda. Zöld és kék buborékos szöveget raktak a képre (amit felraktunk Imgurra, mert Zuckék felületeiről a linkelgetést nem kommentálnánk), és emellett a Private Bubble, azaz privát buborék szöveg is felbukkant ott. Az Apple-t a Google is kritizálta, mert az üzenetküldő szolgáltatása nem állt át az RCS standardra, ami a két végpont közötti titkosítást takarja.

Csakhogy a Meta is kritikus az Apple iránt: Zuckerbergék szerint az iPhone-felhasználók által látott reklámok számának korlátozása a vállalkozásokat és a kisebb cégeket érinti negatívan. Ezt úgy vezette be a techcég, hogy az URL-ek meglátogatásakor és az appokon belül a nyomkövetést ki lehet kapcsolni. A Google Playen amúgy több mint ötmilliárd letöltést hozott össze a WhatsApp, amit „az almások” nagy eséllyel csak akkor használnának, ha Androidra kell üzenetet küldeniük…

Nem lenne nagy meglepetés, ha az Apple cserébe beszólna a Metának.

Forrás: WCCFTech

 

View post on imgur.com

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu