A CD Projekt Red bejelentette a The Witcher remake-et, amely Unreal Engine 5-tel érkezik

A CD Projekt Red leleplezte „Canis Majoris” projektjét, amely a legelső, 2007-es Witcher-játék teljes körű Unreal Engine 5 remake-je.

 

A CD Projekt Red az elmúlt hetekben több projektet is bejelentett, a legfrissebb leleplezés pedig az, hogy a The Witcher Remake Unreal Engine 5-ön készül. Mint sokan tudják, a CD Projekt Red legnagyobb és legtermékenyebb franchise-a a The Witcher. A trilógia második és harmadik játéka mindig is a legnagyobb figyelmet kapta, de a franchise egésze szempontjából izgalmas a tudat, hogy az első játék is a mai szintre kerül.

Természetesen nem a The Witcher Remake az egyetlen projekt a franchise-on belül, hiszen a CD Projekt Red dolgozik a The Witcher 3 PS5/Xbox Series X frissítésén is. Emellett dolgozik az első nagyobb Cyberpunk 2077 DLC-n, a Phantom Liberty-n is, és megkezdi a munkát egy megfelelő folytatáson. Ott van még a Project Hadar is, ami egy vadonatúj, eredeti IP a stúdió számára. Ez elég sok egy stúdiótól, de meg kell jegyezni, hogy ezek nagy része még korai fejlesztési fázisban van, kivéve a Cyberpunk DLC-jét és a The Witcher 3 fejlesztését.

A The Witcher Remake-ről korábban Canis Majoris kódnéven volt szó, és a CD Projekt Red szerint „még korán van” a játék. A stúdió biztos akar lenni abban, hogy a lehető legnagyobb gondossággal és a részletekre való odafigyeléssel teremtik újra. Ezért a CD Projekt Red az izgalmas hírek mellett türelmet kér. A fejlesztés még korai stádiumban van az Unreal Engine 5 segítségével, a projektet a lengyel Fool’s Theory fejlesztőstúdiónak szervezték ki, amelynek munkatársai között a Witcher-sorozat veteránjai is megtalálhatók. A CD Projekt Red teljes kreatív felügyeletet tart fenn a projekt felett.

A The Witcher tette fel a CD Projekt Redet a térképre, és ez egy nagy pillanat volt a stúdió számára. Adam Badowski, a stúdió vezetője szerint „visszatérni erre a helyre, és újra elkészíteni a játékot, hogy a játékosok következő generációja is átélhesse, ugyanolyan nagy dolognak tűnik, ha nem még nagyobbnak. A Fool’s Theoryval együttműködni a projektben ugyanolyan izgalmas, mivel az ottani emberek közül néhányan már korábban is részt vettek a The Witcher játékokban. Jól ismerik a forrásanyagot, tudják, hogy a játékosok mennyire várták már a remake-et, és tudják, hogyan kell hihetetlen és ambiciózus játékokat készíteni.”

A The Witcher Remake részletei egyelőre és még jó pár évig nem sok részletet árulnak el, de a kilátások izgalmasak. Addig is rengeteg izgalmas dolog történik a Cyberpunk 2077 és a The Witcher 3 kapcsán.

Forrás: GameRant

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu