Több mint 50 millió fiókot bannolt 2022 első felében a Discord!

Ez nem semmi: a Discord szinte megállás nélkül alkalmazza a banhammert a szabálysértő felhasználókon és szervereken.

 

A Discord weboldalán 2019 óta a transzparenciával kapcsolatos jelentéseket elolvashatjuk, és a decentralizált közösségi platform biztonsági csapata nem tétlenkedett 2022 első hat hónapjában. Negyedévente közölnek jelentéseket, és 2022 januárjától júniusáig 55 millió 573 ezer 411 fiókot hatástalanítottak, és a szerverek törlése bár nem volt milliós nagyságrendben, 68379-et azért itt is kivágtak a kukába. A legtöbb hatástalanított fiók a Discord szerint spammelt, vagy ezzel kapcsolattban követett el szabálytalanságot.

Ha a spamen túl nézzük a szabálysértőket, a kiiktatott fiókok száma hatalmas mértékben zuhan 1 millió 821 ezer 721-re. Ezzel párhuzamosan viszont szerveres adatot nem tudnak közölni, ugyanis a Discord szabályzata szerint ezek nem tudnak spammelni, de inkább a kéretlen tartalom, a platformmanipuláció, illetve az illegális tevékenységek esetében történik errefelé a törlés. A nem spamhez köthető szerver- és fióktiltások kategóriái közül a legnagyobb a gyermekvédelmi, amit a kizsákmányoló és nemkívánatos tartalmi kategória követ. A Discord moderátorai nem nézik non-stop a chatlogokat és a szervereken a közvetítéseket.

A Discordon az utóbbi néhány évben hatalmas mértékben megnőtt az extrém és illegális tevékenységek elleőrzése, és ezek közül a gyermekbántalmi, illetve gyűlöletkeltő tartalmak kapták a legnagyobb figyelmet. Idén a New York állami főügyész egy tömegmészárlás után vizsgálatot indított el a gyűlöletet terjesztő platformok (így például a Discord) iránt is. A legtöbb tiltás utáni fellebbezés el van utasítva: az első negyedévben 2, a másodikban pedig mindössze 0,6% (!) lett helyreállítva. Tehát 235945 fellebezésből mindössze 3098-an használhatták újra az érintett fiókukon a Discordot…

A jelentések esetében az első negyedévben a Discord 24%-ukra reagált, míg a másodikban ez az arány 22% volt. Ebbe nem vették bele az egy klikkes (jó, több az: az üzeneten jobb klikk, report message, majd ott kiválasztani a szerintünk érintett témát…) jelentések tömkelegét. Azért az durva, hogy a legtöbb spammelőt nem is a felhasználók jelentik. A második negyedévben kitiltott 27 millió 733 ezer 948 fiók közül mindössze 7 millió 785 ezer 111-et jelentettek, ami kb. csak a negyede! A Discord már a jelentések előtt kigyomlálja őket…

Azért nem kevés szervert zártak be…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu