Marvel’s Spider-Man: Miles Morales: kisebb hiányosság a PC-s portban [VIDEO]

Az Insomniac Games játéka megkapta a PC portot, ami nem rossz (inkább az ellenkezője mondható el róla: kifejezetten igényes konverzióról van szó!), de valahogy a PlayStation 5-ös verzió mégis lépéselőnyben van.

 

A PlayStation 5 nyitócímei között (de PlayStation 4-re is) megtalálható Marvel’s Spider-Man: Miles Morales is a Nixxes Software jóvoltából lett átültetve a Sony konzoljairól PC-re. A Nixxes egyike volt a Sony legutóbb megejtett felvásárlásainak (közéjük tartozik a Housemarque, akitől legutóbb a Returnalt láthattuk; ennek PC-s portja már nyílt titok, a Sony nem akarja bejelenteni), és látható, hogy Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója jó lóra tett.

Az ElAnalistaDeBits néven futó YouTube-csatorna gyakran készít multiplatform összehasonlító videót (a Sony PC-s portjait is gyakran górcső alá veszi), és most sem tett másképp a Marvel’s Spider-Man: Miles Moralesszal. A PC-s verzió több aspektusban is jobb a PlayStation 5-ösnél. Jobb ambient occlusion (AO), illetve erősebb sugárkövetéses (ray tracing) árnyékok láthatóak egy kellően erős konfigon. Ennek viszont ára van: a játék PC-s verziójának látótávolsága kissé elmarad a PlayStation 5-östől, ami több terepet is ábrázol a héttérben a PC-hez képest! Egy másik szokatlan hiányosság a növényzet minősége. Ez is jobb konzolon mint PC-n.

A töltési időkben is különbség van. A PlayStation 5-ön ez sokkal jobb mint PC-n. De ha ezt nem is vesszük figyelembe, a két másik grafikai hiányosság esetében kérdéses, hogy ez mindössze bugok eredménye-e. Ha igen, egy patch a PC-s átiratot még erősebbé teheti. Igaz, hogy a látótávolság és a növényzet minősége nem akkora zavaró tényező. Lehetett volna rosszabb is (pl. ha pocsék frame rate lenne konfigtól függően), úgyhogy legalább a kiindulási pontot jónak nevezhetjük.

A Marvel’s Spider-Man: Miles Morales tehát a PlayStation 5 és a PlayStation 4 mellett elérhetővé vált PC-n is. Reméljük, hogy a Sony a minimum egy évnél tovább nem várat minket (ezt az exkluzivitásos időtartamot Hermen Hulst, a PlayStation Studios vezetője mondta), így legkorábban 2023 elején jöhet a Horizon II Forbidden West, jövő ősszel pedig a God of War: Ragnarök is PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu