A Twitter is az Epic Games sorsára juthat?

TECH HÍREK – Hihetetlen, de Elon Musk ugyanabból az okból fordulhat az Apple ellen, mint amiért Tim Sweeney tette!

 

Oké, ez kissé hülyén hangzik, de valóban bekövetkezhet, hogy a Twitter beállhat az Epic Games mellé. A legutóbbi dátum, amit hallottunk, az november 29-e volt: ekkor kellett volna elindulnia az új Twitter Blue-előfizetéseknek, de ez nem következett be, ugyanis a szolgáltatás körüli dráma új fordulatot vett. Az elhalasztás mértéke meghatározatlan időtartamra szól, ugyanis Elon Muskék azt szeretnék megvalósítani, hogy az Apple 30%-os haszonkulcsát meg tudják kerülni az applikáción belüli vásárlásokon. Ismerősen hangzik? Ugyanezt próbálta az Epic Games a Fortnite-tal, mire az Apple letiltotta a játékot a platformról, amire a techcég egy pert kapott a nyakába, és ennek második körére várunk, ugyanis mind a két cég fellebbezett a döntés ellen… na ugyanezt jöhet a Twitterrel is.

A Platform írt erről a halasztásról, ami nem az első eset a Twitter Blue története során. Musk korábban említette, hogy nem csak kék pipák lesznek, ugyanis arany és ezüst változattal is tervez kormányzati vagy céges Twitter-fiókoknak. Ez a terv is kimutatja, hogy mennyire nem volt átgondolt a Twitter Blue eredeti modellje, és az, hogy az Apple mikrotranzakciós haszonkulcsát is magáénak akarja a cég, nem lesz egyszerű feladat megvalósítani. Az Epic Gamesnek sem jött össze.

Ha a Twitter valóban megpróbálja az Apple-t kivágni a képletből, az almás cég pillanatok alatt kivágja Muskot az Apple App Store-ból, és a közösségi médiafelület új tulajdonosát ismerve nem kizárt, hogy ebből egy per keletkezne, de akkor ki tudja, hogy az Epic Games miképp állna össze a Twitterrel. (Sőt, akkor a későbbiekben a Google is kiteheti a Twitter szűrét a Play Store-ról, mert ott is ugyanabból az okból lépett rá a techcég lábára az Epic.)

Szóval a Twitter anyagi helyzete valóban gyenge lehet, ha ennyire számít a harminc százalék az előfizetéseken.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu