[TGA 2022] A Tekken 8 rendezője szerint a játékmenet „agresszívabb” lesz [VIDEO]

A Tekken 8 rendezője, Katsuhiro Harada azt állítja, hogy a Bandai Namco közelgő verekedős játékának játékmenete agresszívebb lesz, mint a Tekken 7-é.

 

A Tekken 8 rendezője, Katsuhiro Harada azt állítja, hogy a Bandai Namco készülő nyolcadik verekedős játékának játékmenete agresszívabb lesz, mint az előző játéké. Ezt a kijelentést egy interjúban tette, amelyet nem sokkal azután ejtett el, hogy a legújabb trailer a The Game Awards 2022-en látott napvilágot. A Tekken 8-hoz készült trailer inkább a történetre koncentrált, és a Jin Kazama és főellensége, apja, Kazuya Mishima, a Mishima vérvonal két megmaradt tagja és az Ördög gén hordozója közötti leszámolást hirdette.

A Haradával készült interjúban a bemutatott trailer több aspektusát is részletezte, beleértve néhány olyan részletet is a játékmenetről, amelyek nem szerepeltek kifejezetten. Például, mivel a Tekken 8 az Unreal Engine 5-re épül a next-gen hardverekre, minden egyes karaktert újraterveztek a játékhoz, beleértve a modelleket és a csontozatot is. Az új motor a vizuális teljesítményt is javította a világítás és a játék hangulatának beállítása tekintetében. Az egyik legnagyobb változás, hogy a Tekken 8 a 7-hez képest milyen lesz a játékmenet, amit Harada úgy jellemez, hogy sokkal agresszívebb lesz.

Harada azt állítja, hogy az új rendszer koncepciója az agresszió kifejezés, ami abból ered, hogy a Tekken 8-nak egyszerre jó érzés legyen játszani és jó nézni. Konkrét példát hoz, ahol a támadásban lévő játékosnak élveznie kell a játékot, és úgy kell éreznie, hogy ha előnyben van, akkor nagyobb esélye van a győzelemre. Ezt hangsúlyozza a játék új „Heat” rendszere is, amelyet maga a nemrég bemutatott trailerben is bemutattak, a rendszerről és arról, hogy hogyan befolyásolja a játékmenetet, további részleteket jövőre adnak majd.

Harada szerint a Tekken 8 tervezésének nagy részét befolyásolta mind a Tekken 7 fogadtatása, mind az esport versenyszcéna. Megismétli, hogy a verekedős játékokat egyszerre kell jó érzés nézni és játszani, ami segít több embert bevonni. Egy másik példát adott a magas szintű játék során, a hasonló tapasztalati szintű játékosok jellemzően nem fognak támadásba lendülni. Harada arra akarta motiválni a Tekken 8 játékosokat, hogy többet legyenek támadásban, és próbáljanak nyitásokat kialakítani az ellenfeleiken.

Ez a változtatás nem csak azoknak kedvez, akik nézőként vagy versenyszerűen játszanak, hanem az általános élményt minden játékos számára kielégítővé teszi, akár CPU, akár emberi ellenféllel csapnak össze. Az olyan részletek, mint a színpadi rombolás, a filmes díszletek, a találatokra reagáló karakterek, és még sok minden más segít hangsúlyozni a Tekken 8 filozófiáját Harada szerint. Remélhetőleg a rajongók valószínűleg jövőre egy bemutató videóban láthatják majd, hogy mindezek a kiegészítések hogyan segítik a minőség javítását.

A Tekken legújabb részét jelenleg fejlesztik és PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re jön. A Game Awards 2022 trailerét lent láthatjátok.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu