[TGA 2022] Star Wars Jedi: Survivor: Cal Kestis alaposan „megemberesedett” [VIDEO]

A Star Wars Jedi: Survivor játékban is Cal Kestist alakító színésze: Cameron Monaghan pedig azt szeretné, ha Cal összeállna Yaddle-vel.

 

Tegnapelőtt este a The Game Awards-on kaptuk meg az első igazi gameplay trailert a Star Wars Jedi: Survivorhoz, valamint a 2023. március 17-i megjelenési dátumot. Ezzel együtt egy rendes, hosszú pillantást kaptunk a Jedi-hős Cal Kestisre, a fiatalemberre, aki hatalmas változásokon ment keresztül a Fallen Order befejezése óta.

Először is, új külsőt kapott – Cal levetette a Fallen Orderben viselt poncsót, és most már kalandvágyóbb, szinte Han Solo kinézetet visel. Nőtt némi arcszőrzet, a fénykardjai fejlődnek, és egyre erősebb és találékonyabb.

De a változások messze nem csak a külsején mutatkoznak. Az IGN a trailer megjelenése előtt beszélt Cal színészével, Cameron Monaghannel arról, hogy milyen hatással volt a karakterére a Fallen Order és a Survivor között eltelt öt év. És bár még mindig nagyon is az a Cal Kestis, akit akkor ismertünk, a Jedik helyzete és a saját bizonytalan helyzete a rend megmentésére tett kísérletei kezdik megviselni.

„Cal világnézete is kezd megváltozni” – mondta Monaghan. „A kétségbeesett idők kétségbeesett intézkedéseket követelnek, és kezd nagyon nehézzé válni számára, hogy egyáltalán megértse, mi az, amiért harcol, vagy hogy hová kellene mennie.

„A Birodalom rohamosan terjeszkedik, méghozzá nagyon agresszívan, és még a galaxis legkisebb és legtávolabbi részeire is kiterjed. És azt hiszem, hogy az ő szemszögéből nézve nagyon-nagyon magányos lehet bolygóról bolygóra járni, és csak az egyre kétségbeejtőbb helyzetet látni. El tudom képzelni, hogy ez határozottan megterhelő lehet valakinek.”

Bár Monaghan tagadta, hogy a Cal és Han Solo közötti vizuális hasonlóság, ami Cal és Han Solo között lenne, túlmutatna a ruhákon („Senki sem Harrison Ford, kivéve Harrison Fordot” – mondta), hozzátette, hogy a kettőnek van néhány akaratlan hasonlósága.

„[Cal] érettebb, robosztusabb, és az idő és a helyzetek megviselte” – mondta Monaghan. „Még mindig elég fiatal. De valójában úgy gondolom, hogy egy kicsit idősebbnek tűnne, mint amilyen valójában, mert sok mindenen ment keresztül. És ez volt az, amit szerettem volna, ha az előadásban is tükröződik, hogy látszik, hogy még mindig fiatal lélek, de emellett a korát meghaladó külseje is van. És van benne egy bölcsesség és egy önismeret, ami szerintem érdekes, de néha egy kicsit gazembernek is kell lenni ahhoz, hogy az ember boldoguljon a világban. Kicsit csibészesnek kell lenned, és tudnod kell, mikor és hogyan kell visszavágni.”

Tekintettel a galaktikus helyzetre és arra, hogy a közönség már az Egy új remény előtt tisztában van azzal, hogyan alakul tovább, megkérdeztük Monaghant, van-e remény arra, hogy Cal személyesen is happy endet kap a története.

„Attól függ, hogy mit definiálsz happy endként, igaz?” – válaszolta. „Ha olyan változást érsz el, ami értelmes, és ha el tudod érni azokat a dolgokat, amiket kitűztél magad elé, az szerintem valamilyen módon kielégítő vagy értelmes.

„Az egyik érdekes dolog, amit a Jedik felfedezésével csinálunk, az az, hogy mit jelent az erő Jó oldalán állni. Különösen akkor, amikor egyre kétségbeesettebb és egyre nehezebb helyzetekbe kerülsz, és nem feltétlenül van helyes válaszod.”

Bármennyire is komoran hangzik mindez Cal számára, az általunk ismert Cal Kestis tud könnyed is lenni. Különösen a haverja, a BD-1 közelében. BD-1 még mindig Cal-lal van a Survivorban, még akkor is, ha a többi legénységbeli társa, például Cere már a saját dolgaival foglalkozik. És Monaghan is jól érzi magát a robottal.

Yaddle és Cal, együtt fedezik fel az univerzumot, örökké.

„Van egy csodálatos színészünk, Gideon Emery, aki ott van a forgatáson, és van egy 3D-s [életnagyságú] nyomtatott változatunk BD-ről. [Emerynek] van egy orrfuvolája, vagyis egy orrsípja, amit az arcán visel. Ez olyan, mint egy kis műanyag darab, amit… És így kifejező hangokat ad ki, hogy utánozza BD-t, és bábozza őt, és úgymond mozgatja és viszi magával.

„Gideon a kezdetektől fogva ott van. Volt egy forgatásunk, ahol nem volt BD, és én alapvetően csak azt mondtam: „Hiányzik egy karakter a jelenetekből.”. És ezért nagyon hálás voltam, amikor Gideont bevettük, mert tényleg csodálatos dinamikát és energiát ad.”

Míg Cal és BD-1 továbbra is egy álomcsapat marad, van még egy másik karakter, akiről Monaghan azt mondta, hogy Cal szerepében egy álomcsapat lenne számára, méghozzá egy kicsit szokatlan: Yaddle, a Jedi mester.

„Yaddle és Cal, együtt fedeznék fel az univerzumot,” – mondta Monaghan vágyakozva, majd nevetve hozzátette: „Nem, nem tudom. Azt hiszem, megismerhetünk egy pár embert, aki… Az első játék és ez között, nem igazán tudom biztosan megmondani, csak azt, hogy van néhány nagyon király dolog. És nagyon izgatott voltam, hogy mit fogunk csinálni.”

A Star Wars Jedi: Survivor a tervek szerint 2023. március 17-én jelenik meg Xboxra, PC-re és PS5-re. Még bőven van időd bepótolni a Fallen Ordert, mielőtt megjelenik, ha esetleg még kimaradt volna. A Star Wars: Fallen Orderről kritikánkat itt olvashatjátok el.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu