A Vaják: A vér eredetének sikerült a legrosszabb nézői pontszámot produkálnia a Netflix történetében!

MOZI HÍREK – Sem a kritikusokat, sem a nézőket nem nyűgözte le a Vaják: A vér eredete, a The Witcher új előzmény-sorozata.

 

 

A The Witcher világa kibővült a Vaják: A vér eredete című előzménysorozat érkezésével a Netflixen. Ám a sorozat premierje után kissé nehezen landolt. A The Witcher eseményei előtt több mint ezer évvel játszódó Blood Origin karácsonykor debütált a négy epizódból álló limitált szériával. Az első Witcher megalkotását tárta fel, a Szférák Együttállásához vezető eseményekkel együtt.

Míg a The Witcher az első két évaddal erős kritikai és nézettségi értékelésekkel büszkélkedhetett, az előzménysorozatról ugyanez nem mondható el.

A Blood Origin premierje a Rotten Tomatoes Tomatometerén 38%-os pontszámmal mutatkozott be. A legtöbb kritikus rossz kritikákkal kínálta meg a sorozatot – mi sem nagyon lelkesedtünk érte. Ami még rosszabb, a közönség pontszáma még ennél is sokkal alacsonyabb. A Blood Origin egy siralmas 8%-os eredményt ért el. A Forbes szerint ez a legrosszabb nézettségi eredmény egy nagy Netflix-eredeti sorozat esetében.

„A Blood Origin sem önmagában, sem a bővülő franchise részeként nem áll túl jól, és a The Witcher egyik leglenyűgözőbb történetének legkevésbé érdekes aspektusaira koncentrál” – írta kritikájában Joseph Stanichar, a Paste Magazine kritikusa.

„Egy olyan évben, amely tele volt nagyszerű fantasyval – többek között a Sárkányok háza és A hatalom gyűrűi – ez végül még a béka fenekét sem éri el” – tette hozzá Bradley Russell, a Total Film munkatársa.

A kritikák nem kellemesek, de valamiben mégis győzelmet aratott a Vaják: A vér eredete. A sorozatnak sikerült magas nézettséget elérnie: a Netflix első számú sorozataként debütált.

A kritikai fogadtatás alapján talán jobb is, hogy a Blood Origin egy limitált széria, és nem tervezik, hogy egy újabb évadban folytatták volna a történetet.

Néhány rajongót ez is elgondolkodtathat, hogy mi lesz a The Witcher 4. évadával. Henry Cavill a harmadik évadban 2023-ban még visszatér, de utána Liam Hemsworth veszi át a szerepet. Néhány rajongó azt mondta, hogy bojkottálni fogják az új évadot Cavill nélkül Geralt szerepében. Mások szerint adnak egy esélyt az új színésznek. Egyelőre korai lenne megmondani, hogy a rajongók végül hogyan reagálnak majd a Cavill-mentes folytatásra.

A Vaják: A vér eredete már streamelhető a Netflixen.

Forrás: Forbes, Paste Magazine, Total Film

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu