Tom Hanks aggódik, hogy „nem ment elég messzire” színészként a „nagy sikerű” filmjeiben

MOZI HÍREK – „Nem mentem el odáig, ahová elmehettem volna” – mondta Tom Hanks, Az ember, akit Ottónak hívtak főszereplője hozzátéve, hogy a legtöbb filmjét nem fogja megnézni. „Birkózom a hitelességgel” – tette hozzá.

 

Tom Hanks talán csak egy kezén meg tudja számolni azokat a filmjeit, amelyeket „egész jónak” tart, de a kétszeres Oscar-díjas színész megnyílt arról, hogy színészi képességeivel kapcsolatos kétségektől szenved.

Az ember, akit Ottónak hívtak színésze bevallotta, hogy „tiszta neurózisnak számító önbizalomhiány” gyötri a karrierje „nagy sikerű” szerepeinek „hitelességét” illetően.

„Birkózom a hitelességgel” – mondta Hanks a „The Great Creators with Guy Raz” podcastban (a People-en keresztül). „Birkózom a különbséggel aközött, hogy színészként a megélhetésért hazudok-e, és hogy emberként hazudok-e magamnak”.

Hanks nem nézi meg korábbi filmjeinek többségét, mert látja bennük „a hamisságot. Látom a veszteséget. Látom azt az egy alkalmat, hogy ‘Ó, ember, elszalasztottam ezt a lehetőséget'”.

Hanks így folytatta: „És nem azért, mert abban a pillanatban úgy döntöttem, hogy nem nézem meg – hanem azért, mert miután elkészült, rájöttem, hogy nem mentem elég messzire. Nem mentem el oda, ahová elmehettem volna. Aztán megkérdeztem magamtól, nos, miért? Azért, mert elégedett voltam azzal, amim volt? Azért, mert nem voltam eléggé képben a szöveggel? Azért, mert nem volt elég ötlet a zsebemben? Vagy tudod, azért volt, mert késésben voltam aznap, és sietnünk kellett a forgatással, és hat helyett csak két menetet kaptunk? Ilyenkor kúszik be az önbizalomhiány.”

Valójában Hanks megjegyezte, hogy nem tud személyes szinten kapcsolódni egyik korábbi karakteréhez sem.

„Nem vagyok olyan, mint ezek a fickók. Nincs meg bennem a kellő teherbírás vagy a kitartás” – osztotta meg Hanks. „De van néhány dolog, amire azonnal reagáltam”.

Hanks a Forrest Gumpot említette azon kevés filmek egyikeként, amelyekről tudja, hogy mindent beleadott, és amelyekért a legjobb színésznek járó Oscar-díjat kapta.

„Hetekig ültünk együtt [Robert Zemeckis rendezővel], és Bob azt kérdezte: „Nos, mit kezdjünk ezzel?””.” mondta Hanks a forgatás előtti előkészületekről, beleértve Winston Groom eredeti regényének felkutatását. „A forgatókönyv elején kezdtük, és mindent megbeszéltünk. Még azokról a jelenetekről is, amelyekben nem szerepeltünk, és arról, hogy mit jelentett a szöveg. Ez nem a saját soraidat jelenti. Ismerned kell a szöveget, mert a szöveg a téma értelmezése, és a téma az, amiért egyáltalán mindannyian ott vagytok.”

Hanks hozzátette az összes filmhez való hozzáállásáról: „A kérdés, amit felteszek magamnak, a következő: „Megéri-e ennek a filmnek a témája az időt, az erőfeszítést és a vizsgálatot, hogy az embereket bevonzza, bevonja?””.

Az „Elvis” színésze korábban azt mondta, hogy közel 30 évnyi hollywoodi pályafutás után úgy véli, mindössze négy „elég jó” filmben szerepelt.

„Senki sem tudja, hogyan készül egy film – bár mindenki azt hiszi, hogy tudja” – mondta Hanks a People-nek. „Rengeteg filmet csináltam (és szerintem négy elég jót), és még mindig csodálkozom, hogyan jönnek össze a filmek. Az ötlet pislákolásától a vásznon villódzó képig az egész folyamat egy csoda”.”

Hanks hozzátette: „A filmkészítés nagyon hosszú időn át tartó, nagyon kemény munka, amely nagyon sok örömteli pillanatból áll, és ugyanennyi önutálatból. Ez a világ legnagyszerűbb munkája, és a legzavaróbb munka, amit ismerek.”

Forrás: IndieWire

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu