A Redditet és a Steamet akarja majmolni a Twitter?

Új, teljesen feleslegesnek tűnő funkció érkezhet az Elon Musk birtokában levő közösségi oldalra.

 

Először elvették, hogy ki honnan posztolt, majd mindegyik tweet alá odadobták a megtekintések számát (nem mindenkit érdekli ez a statisztika!), most pedig a Redditen és a Steam látott díjak bukkanhatnak fel a madaras közösségi felületen. A microbloggolásra használható platform tehát nem éppen valami kényelmi funkcióval bővülhet, hanem olyan opcióval, amit nem biztos, hogy teljesen pozitív fogadtatás vár majd.

Bár még nincsen megerősítve, egy szoftvermérnök, Jane Manchun Wong profilján bukkant fel a lista, amivel a cégen belül már tesztel a Twitter. A legnagyobb értékű díj az ezüst (silver) és az arany (gold), és mivel ezeket egy az egyben a Redditről, a többi kategóriát pedig a Steam ötletéből kiindulva vették át, nem lehet eredetinek nevezni a koncepciót. A többi kategória: elképesztő (mind blown), bravó (bravo), kiemelten támogató (super like), segítőkész (helpful), telitalálat (bullseye), kacagtató (hilarious), értékes (gem), kifejezetten találó (crown – nem mindenhol lehet fixen értelmezni a kategóriát), mondjuk párunknak jutalmazó rózsa (rose), illetve a harmadik legnagyobb jutalmat adó bronz (bronze).

Wong korábban több közösségi oldalról, így a Twitterről is pontosan szivárogtatott, így érdemes komolyan venni a listát, amit kép formájában is publikált a Twitteren. Az viszont még kérdéses, hogy mikor vezeti be ezt a site, és ha ez be is következik, kinek lesz elérhető. Például a tweetjeink szerkesztése csak a Twitter Blue előfizetőinek aktív (ez PC-n 8, iOS-en havi 11 dollár – utóbbin az Apple mikrotranzakciókra tett 30%-os haszonkulcsa miatt drágább), és emiatt talán joggal gondolhatjuk azt, hogy a díjak is csak az előfizetők számára lesz elérhető opció. Már ha ez valóban el is jut a célvonalig, ugyanis a Twitter Blue bevezetése sem volt olyan egyszerű (erről beszámoltunk tavaly; az eredeti, csak kék pipás koncepciót gyorsan visszavonták, mert sokan nagyobb cégek nevében posztoltak sületlenségeket).

Nem lenne célszerűbb valami hasznosabb funkciót bevezetni…?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu