Age Of Wonders 4: váratlan visszatérés a Paradox háztájáról [VIDEO]

A Triumph Studios közel kilenc évvel a harmadik rész után jelentkezik a negyedikkel.

 

A Paradox mostanában a valós idejű stratégiái kapcsán ismert (ha már a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 helyzete pocsék…), és ebbe a műfajba tartozik az Age of Wonders 4 is, amit a kiadó rögtön kihoz PC mellett a két kurrens-gen konzolra is. Uralkodjunk egy saját tervezésű fantasy birodalomban, fedezzünk fel új varázslatos birodalmakat az Age of Wonders jellegzetes 4X stratégia és a fordulóalapú taktikai harc keverékével, és irányítsunk a birodalmunk miatt körönként növekvő, változó frakciót. Hatalmas varázslókirályok tértek vissza a birodalmakba, hogy istenekként uralkodjanak a halandók között. Szerezzük be a varázskönyveket (Tomes of Magic), hogy fejlesszük népünket, és a korszakokat eldöntő csata kimenetele is ezen fog múlni.

Teremtsük meg legvadabb fantáziánk birodalmát. Alakítsuk ki követőinket a testi formák, a társadalmi tulajdonságok és a mágikus erők kombinálásával. Építsünk bármit a kannibálklántól a misztikus holdelfekig, vagy alkossuk újjá kedvenc fantasy témáinkat. Láthatjuk, ahogy népünk fizikailag megváltozik, ahogy angyali lényekké vagy a káosz ivadékaivá változnak, hogy szembenézzenek ellenségeikkel. Keressünk dicsőséget a brutális uralom, a ravasz szövetségek vagy a végső titkos tudás révén, és írjunk örökségünket a birodalom szövetébe a játékban, ahol a stratégia a szerepjátékkal még soha nem látott módon találkozik. Minden választás új lehetőségeket és taktikai előnyöket nyit meg; a mély, többrétegű stratégia lehetővé teszi, hogy minden fordulóban új taktikákat próbáljunk ki, vagy új hatalmakat fedezzünk fel. A taktikus, fordulóalapú csaták életre keltik seregeinke, és megmutatják erejüket egy olyan környezetben, amelyet a döntéseink alakítanak. A kóborló szörnyekkel vívott csetepatéktól a hatalmas ostromokig (ahol mindkét oldalon több tucatnyi egység áll) a morálrendszerrel és további funkciókkal kiegészülve minden csata új kihívást jelent.

A birodalmak, egységek és környezetek óriási változatossága végtelenül újrajátszhatóvá teszi a játékot. Az Age of Wonders moddolhatóbb és nyitottabb, mint valaha a sorozat történetében. Hagyjunk nyomot egy hatalmas, reaktív világban: fedezzünk fel egy új birodalmat minden egyes játékkal, vagy hozzunk létre sajátot. Az új eseményrendszer a 4X-játékok számára váratlan szintű történetmesélést biztosít. Vezessük birodalmunkat a nagyság felé, de a győzelem/vereség nem fejezi be a sztorit. Emeljük fel uralkodóinkat egy játékbeli panteonba, és nyissuk meg a további testreszabási lehetőségeket. Találkozzunk alkotásainkkal, mint potenciális riválisokkal vagy szövetségesekkel a következő játékokban, és éljük át történetünk következő fejezetét.

Az Age of Wonders 4 május 2-án jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re (Steam, Epic Games Store).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu