Ennyi volt! A 343 Industries nem készít többé Halo játékokat!

Állítólag a 343 Industries háttérbe vonul a jövőbeni Halo játékok fejlesztésében, de a külső fejlesztéseket felügyeli egy friss jelentés szerint.

 

Egy új jelentés azt állítja, hogy a régóta Halo-t fejlesztő 343 Industries-t kivonják a franchise „aktív fejlesztői tevékenységéből”, és a sorozat új játékait harmadik fél stúdiói fogják készíteni. A Halo kiszivárogtató Bathrobe Spartan szerint – aki már többször szivárogtatott ki belsős információkat – és a Metro fordítása szerint a Microsoft tömeges elbocsátásai keményen sújtják a 343 Industries-t, és akár a munkaerő egyharmadát is elbocsátják. A veterán fejlesztő, Joseph Staten a hírek szerint elhagyja a stúdiót, és az Xbox Publishinghez csatlakozik.

A 343 Industries ezután egyfajta „szülői” szerepet vállal a franchise esetében, felügyeli az új játékokat és tartalmakat, miközben a játék motorjának karbantartásán dolgozik. Ez nem teljesen új terület a 343 Industries számára, hiszen a Halo Infinite többjátékos tartalmainak fejlesztéséhez külső segítségre támaszkodott (a Season 2 erre a legjobb példa), de Bathrobe Spartan állítása szerint a tervezett történet alapú DLC-t azért törölték, mert nem tartották költséghatékonynak a 343 irányítása alatt.

A Halo Infinite folytatása is várhatóan a spin-off címek mellett kerül az előkészítő munkálatokba, ezeket a játékokat állítólag más stúdióknak adják ki franchise-ba, és szerényebb költségvetéssel fejlesztik. Bár a Halo Infinite erősen indult, az elmúlt hónapokban a 343 Industries-t kritizálták a késedelmes tartalomkiadás, az unalmas többjátékos fejlődés és a számos hiba miatt.

A 343 ellentmondásos módon törölte a couch co-opot, hogy inkább a Halo Infinite élőszereplős funkcióinak fejlesztésére koncentrálhasson. Még novemberben a 343 is megjegyezte a Halo Infinite kihívásokkal teli évét, és a téli frissítéssel kezdődően javulást ígért a tartalomkiadási ütemben, miközben olyan hírek kezdtek keringeni, hogy a többjátékos partner Certain Affinity egy ambiciózus új módon dolgozik a játékhoz. A Season 3: Echoes Within továbbra is március 7-én indul, és új többjátékos pályákkal, a Bandit puskával és két új játékmóddal bővül.

Forrás: WCCFTECH

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu