Az Xbox vezetője, Phil Spencer szerint a 343 Industries „kritikusan fontos a Halo számára” a jövőre nézve

Miután a Microsoftnál mindenhol tömeges elbocsátások történtek, az Xbox vezetője, Phil Spencer megerősíti, hogy a 343 Industries fontos a Halo franchise számára.

 

A Microsoftnál történt tömeges elbocsátások nyomán, amelyek során a vállalat számos részlegénél 10 000 munkahelyet szüntetett meg, az Xbox vezetője, Phil Spencer egy nemrég adott interjúban kijelentette, hogy a 343 Industries továbbra is „kritikusan fontos” marad mind az Xbox, mind a Halo franchise számára. A Microsoftnál történt elbocsátásokat követő napokban olyan pletykák keringtek, hogy a 343 Industries kivonult a Halo címek aktív fejlesztői tevékenységéből, ami egyes játékosokat a franchise hosszú távú jövője miatt aggódásra késztetett.

A Microsoft 2007-ben hozta létre a Halo franchise vezetésére, miután az eredeti fejlesztő, a Bungie kivált a vállalatból, a 343 Industries a népszerű lövöldözős sorozatban megjelent alkotásai gyakran váltottak ki vitákat a franchise rajongói között. Míg a Halo 4 és a Halo: Combat Evolved Anniversary című játékokon végzett munkájukat sok játékos melegen fogadta, a folyamatos technikai problémák, amelyek a Halo: The Master Chief Collectiont és a 2021-es Halo Infinite-ot is sújtották, néhány játékost arra késztettek, hogy megkérdőjelezzék, vajon a 343 a megfelelő stúdió-e egy ilyen ikonikus franchise irányítására. Azokat a pletykákat követően, amelyek szerint a stúdió már nem fogja tovább vezetni az IP-t, nemrég a Twitteren tisztázta, hogy a 343 még mindig fejleszt Halo-játékokat, és ezt a belátható jövőben is folytatni fogja.

Az IGN-nek adott széleskörű interjújában, amelyben a Microsoftnál és az Xboxnál bekövetkezett változásokról és a vállalat terveiről beszélt, hogy a közelmúltbeli elbocsátások után hogyan tovább, Phil Spencer, az Xbox vezetője megerősítette, hogy a 343 Industries fontos szerepet játszik a Halo franchise-ban. Spencer nem titkoltan úgy fogalmazott, hogy „a Halo továbbra is kritikusan fontos marad az Xbox tevékenysége szempontjából, és a 343 kritikusan fontos a Halo sikeréhez”. Amikor arról kérdezték, hogy a pletykák szerint támogató stúdiókat vonnak be a fejlesztő céghez, hogy segítsenek a jövőbeni Halo címek elkészítésében, Spencer kijelentette, hogy bár a támogató stúdiók bevonásra kerülhetnek, „a Halo szíve és lelke a 343-nál van”.

Annak ellenére, hogy az Xbox-vezér Spencer dicsérő szavakkal illette a Halo franchise-t több mint 15 éve felügyelő stúdiót, néhány korábbi 343 Industries alkalmazott az elmúlt napokban nem túl rózsás képet festett a két vállalat közötti munkakapcsolatról. A 343-nál történt elbocsátásokat követő Twitter-bejegyzések sorozatában több korábbi Halo Infinite-fejlesztő kritizálta a Microsoftot mind az elbocsátásokért, mind pedig azért, hogy állítólag nem volt hatékony a vezetés a lövöldözős játék ostromlott fejlesztése során. Bár ezek a fejlesztők már nem dolgoznak a 343-nál, nyilatkozataik arra utalnak, hogy a fejlesztő és a Microsoft között nagyobb súrlódások lehettek, mint azt a játékosok eddig gondolták.

Bármit is tartogat a Halo jövője, nyilvánvalónak tűnik, hogy Phil Spencer szeretné, ha a 343 Industries részese lenne. És amíg a játékosok arra várnak, hogy mi lesz a következő lépés a legendás franchise-zal, legalább elüthetik az időt azzal, hogy részt vesznek a Halo Infinite következő napokban megrendezésre kerülő Joint Fire Eventjén.

A Halo Infinite már elérhető PC-n, Xbox One-on és Xbox Series X/S-en.

Forrás: IGN

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu