Egy másik IP-n alapult eleinte a Klonoa

A Bandai Namco egyik IP-jének rendezője elárulta, hogy a fejlesztés során történt egy-két irányváltás, aminek következtében létrejött a Klonoa IP, ami főleg a PS1-PS2 korszakban volt ismert, ma pedig már inkább csak a veterán játékosok emlékeznek rá.

 

A Klonoa-sorozat remek platformer játékokból állt, de 2022-es visszatérése előtt 14 évvel korábban jelent meg az előző játék. Tavaly a Klonoa Phantom Reverie Series jött ki PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re, de ez sem volt több mint az első két játékból egy HD port. A semminél azért ez is több. De a franchise teljesen más irányba is elmehetett volna!

Kobayashi Tsuyoshi, a Klonoa rendezője ugyanis a brit, játékkulturával és annak megőrzésével foglalkozó Lost In Cult magazinnak elmondta, hogy más is lehetett volna a franchise története, ugyanis a Namco repertoárjából egy másik IP-t használtak kiindulópontként, aztán a fejlesztés során a japán fejlesztők rájöttek, hogy ezt a szellemi tulajdont nem használhatják ehhez a projekthez. Ekkor a stúdión belül verseny indult, hogy ki tud eredeti karaktert készíteni, ami átveheti a főszereplő helyét. Végül Arai Yoshihiko koncepciója nyert, és az ő munkájának eredménye lett végül a karakter.

Kobayashi hozzátette, hogy a csapat nem gondolt Mariora és Sonicra, és nem akartak egy PlayStation-muskétást sem teremteni (nem hivatalosan Crash Bandicoot volt az, ne is tagadjuk…). Inkább olyasmit akartak, aki képviselheti a Namcót. Ezért van Pac-Man szimbólum Klonoa fejfedőjén, és ezért bukkant fel végül a karakter a Bandai WonderSwan handheldjén. Amikor a Klonoa 2: Lunatea’s Veilen dolgoztak, akkor viszont már a Mario és a Sonic brand is gondolkodásra késztette a fejlesztőket. Ezért lett a karakter idősebb, és közelebb volt a játékmenet a Sonic franchise-ban látottakhoz. Ez a karakterdizájn végül a GBA-s platformerekbe, a csak Japánban megjelent RPG-be, végül a Namco x Capcom crossover játékba is bejutott.

Csak nem egy Pac-Man projektként kezdte az egész? Pac-Land 2?

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu