Műanyag égbolt: Lenyűgöző magyar animációs sci-fi, hazai helyszínekkel és színészekkel

MOZI HÍREK – Új magyar sci-fi animációs film a láthatáron: Az ismert hazai helyszínek és színészarcok a távoli jövőből köszönnek vissza a „Műanyag égboltban”

 

A magyar animációs filmek világszínvonalú munkái eddig is lenyűgözték a nézőket, de a legújabb alkotás, a „Műanyag égbolt”, amely a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon debütál hamarosan, még tovább növeli a magyar animációs filmek hírnevét. Az alkotás a Ruben Brandt, a gyűjtőhöz hasonlóan egy különleges sci-fi zsánerdarab, amely futurisztikus, animált változatban mutatja be a jól ismert hazai helyszíneket és színészeket. Az új előzetes alább megtekinthető, amely az lenyűgöző látványvilágot és a történetet is bemutatja.

A történet a posztapokaliptikus 2123-ban játszódik Magyarországon, ahol az emberiség a környezetkárosítás miatt nem léteznek már növények és állatok, és az emberek hatalmas műanyagkupolák alatt élnek a túlélés érdekében. Mindenki kap egy implantátumot, egy magot, ami a gazdatestet idővel fává változtatja, amik biztosítják az oxigént és az élelemellátást. Stefan és Nóra, egy házaspár, élnek ebben a rendszerben, de Nóra dönt úgy, hogy fává változik, amit Stefan nem tud elviselni és fellázad a rendszer ellen, hogy megmentse szerelmét.

A Műanyag égbolt írta és rendezte Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta, és a főbb szerepeket Keresztes Tamás, Szamosi Zsófia, Schell Judit, Hegedűs D. Géza, Znamenák István, Nagy Zsolt, Patkós Márton és Olasz Renátó játsszák. A film a rotoszkóp technikával készült, amelyet már a Walt Disney is alkalmaz.

Forrás: Fórum Hungary sajtóanyag

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu