Sons of the Forest: igazán komplex AI-szisztémát ígérnek a fejlesztők!

Az Endnight Games várva várt folytatása, a Sons of the Forest igyekszik tágítani a határokat, különösen az új AI-rendszerével.

 

 

Az Endnight Games túlélőhorror-játéka, a The Forest váratlanul nagy sikert aratott a 2018-as hivatalos megjelenése után. Olyannyira, hogy a következő évben bejelentették a folytatást, a Sons of the Forest pedig még ebben a hónapban megjelenik.

Az előző rész pozitív fogadtatás után azonban a Sons of the Forestnek meg kell küzdenie a játékosok felfokozott reményeivel.

Szerencsére úgy tűnik, hogy az Endnight Games tényleg emeli a tétet. Nagyobb térképpel készül, valamint azzal a fontos AI-fejlesztéssel, amely a legizgalmasabb funkciónak ígérkezik. A Sons of the Forest térképe állítólag négyszer akkora területet fog át, mint az első játékban. A folytatás egyik legjelentősebb újítása azonban az innovatív mesterséges intelligencia-rendszer.

A The Forest egyik legjobb része az ellenséges mesterséges intelligencia volt. Az Endnight Games szerint a játékosok nagyon is szerették. Ez segített kiemelni a The Forestet a többi hasonló lopakodós és felfedező elemeket tartalmazó túlélő horrorjáték közül, és ez az, amit a folytatás is felkarol. Nemcsak a játékosoknak lesz sokkal több mozgástere, ahogy a környezettel megbirkóznak, de a játék mesterséges intelligenciája is sokkal hatékonyabb lesz, amivel találkoznak. A szólójátékosok egy AI-társat kaphatnak segítségül. A program teljesen új, V.A.I.L. nevű AI-rendszere olyan komplex viselkedést vezet be, amely még a döntéseiket is befolyásolja majd.

A Sons of the Forest mesterséges intelligenciája azt jelenti, hogy az NPC-k egyszerű túlélési állapotokat élhetnek át, mint a szomjúság és az éhség, de unatkozhatnak, dühösek és félhetnek is, hogy minél valósághűbbnek tűnjenek, mivel viselkedésüket befolyásolják az érzelmeik.

A kifinomultabb társak egy dolog, de az ellenséges AI-ja is meghatározó egy ilyen játékban. Ez már az elődben is elég lenyűgöző volt, de a Sons of the Forest még magasabb szintre emeli a dolgokat. Lehetővé teszi az ellenséges mutánsok jobban összehangolt támadásait. Ráadásul olyan alattomosabb taktikákat is, mint a lopás és a kötélpályák használata a játékos bázisához való bejutáshoz.

Mind az ellenségek, mind a társak most már képesek olyan döntéseket hozni és olyan akciókat követni, amelyek a tapasztalataikon és az egyéni céljaikon alapulnak, és ez egyformán félelmetes és lenyűgöző. Ettől a monumentális változástól a Sons of the Forest világa élettel telibbnek, de egyben fenyegetőbbnek is fog tűnni. A játék mesterséges intelligenciájának ilyen szintű kifinomultsága a cím egyik koronája lesz. Remélhetőleg új utat nyit a videójátékok mesterséges intelligenciája terén.

Forrás: es.ign.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu