A kor nem számít: rekordot döntött a Counter-Strike: Global Offensive!

A sokak által csak CS:GO-ként nevezett játék az életkora ellenére is képes volt minden eddiginél több játékost megszólítani.

 

2012. augusztus 21-én jelent meg a Counter-Strike: Global Offensive, úgyhogy nem egy mai gyerekről van szó. A Valve játéka több mint tíz éves, de 2023. február 11-én figyelembe sem vette az életkort, ugyanis a Steamen meg tudta dönteni az addigi egyidejű játékosszámát (1308963), ugyanis az 1,3 millió helyett 1,32 millióig fel tudott kúszni ez az adat. Ez az 1999 óta létező Counter-Strike franchise-nak kiemelkedő siker, holott a „csé” anno egy Half-Life modként kezdte, és a siker miatt a Valve felfigyelt rá: megvásárolta a jogokat, és az egyik társalkotót felbérelte, hogy önálló játék készülhessen. Ennek eredménye volt a ma már több mint 23 éves Counter-Strike 1.0…

A Counter-Strike: Global Offensive hivatalos Twitterének jellemzése találó is: „a kedvenc belső nézetes lövöldözős játékod kedvenc FPS-e”. Mivel a CS:GO a régebbi játékok funkcióit is alkalmazza, miközben képes volt teljesen hű maradni az alapokhoz (öt terrorista egy bombát helyezne el a pálya egyik pontján, az öt terrorelhárítónak pedig ezt kell megakadályoznia). A játék nem rajtolt jó állapotban, és az első néhány év során jelentős változásokon esett át. Így lépett be a játékba a mikrotranzakciósdi, így lehet például 400 dollárt költeni egy késre, és azért azt sem felejtsük, hogy az ötlet egy konzolportként látott napvilágot.

Ma pedig az egyik legnépszerűbb kompetitív FPS-ről van szó, ami a Steamen is a legtöbbet játszott játékok között gyakran az élmezőnyben tanyázik. Ebben persze nagy szerepe van az árnak. Olyanja nincsen, hiszen free-to-play, így a Steamen bármikor megtalálhatjuk, és akármikor nekiállhatunk a terrorelhárítókat lepuffantani, vagy a másik oldalon állva a terroristákat kiiktathatjuk. Mivel nemrég a Team Fortress 2 körül iz mozgolódott a Valve, talán Gabe Newellék eszébe jutott, hogy a régi, sikeres játékaik támogatása elengedhetetlen.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu