Visszaeső Xbox Series eladások Európában, rákapcsolt a PlayStation 5!

A 2020 novemberében elrajtolt konzolok helyzete kezd megváltozni.

 

A PlayStation 5 legtöbbször a Nintendo Switch és az Xbox Series mögött végzett az eladásokban, holott a Sony konzolja iránti kereslet alapján nem ennek kellett volna bekövetkeznie. A konzolból nem volt elegendő a készleten a pandémia miatt, és emiatt a PlayStation 5 lassabb rajtot vett, amit a Sony elvárt volna, de lassan javult a helyzet, ugyanis tavaly a karácsonyi rohamban Észak-Amerikában már az élen tudott végezni az NPD csoport jelentése szerint, aztán a cég is kijelentette, hogy több készletük van (és ezért is fut a magyar televíziócsatornákon is az Élőben jelentkezünk a PS5-ről kampányuk).

A Gamesindustry-t vezető Christopher Dring beszélt az európai helyzetről. A PlayStation 5 helyzete elképesztő: az egy évvel korábbi adatokhoz képest az eladások 202%-kal nőttek. Magyarul: megháromszorozódott a PlayStation 5 eredménye! Ez viszont azt eredményezte, hogy a két rivális visszaszorult: a Nintendo Switch 11%-os, míg az Xbox Series 32%-os zakót mutatott fel januárban. Az Egyesült Királyságban a PlayStation 5 2022 januárjával összevetve 98%-kal több példányban fogyott el, és sokan állítólag a God of War: Ragnarök különleges kiadása felől érdeklődtek.

A Nintendo Switch teljesítménye érthető: már lehagyta a PlayStation 4-et (holott három évvel később lépett a piacra), és lassan elér mindenkihez, hacsak nem lép a nagy N meg egy árcsökkentést, amire semmi esély nincsen, mivel a PlayStation 5 (ami az NPD szerint 2023 januárjában Észak-Amerikában is tarolt) ősszel árat emelt az Egyesült Államokon kívül szinte mindenhol. Az Xbox Series pedig nem nagyon tudott ártani a PS5 eladásainak, ha ekkora visszaesésről számolhatunk be. A Nintendo Switch utódja még érdekes kérdés lehet, de az 2024-ben fog legkorábban megjelenni…

A Sony tehát idén behozhatja a lemaradását, de a Bethesdától a Starfield valamit lassíthat a terjeszkedésén (ugyanis a Microsofttól megszokott módon a felvásárolt cégek játékai nem jönnek rivális platformokra…).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu