Nem kap olyan remastert a Metroid Prime másik két része, amilyet az első?

Aggasztó pletyka bukkant fel a Metroid Prime 2: Echoes és a Metroid Prime 3: Corruption bejelentett, de még ki nem adott Nintendo Switch verziójával kapcsolatban.

 

A Metroid Prime első részének remasterelt kiadása épp egy hete, hogy megjelent (a Nintendo a Nintendo Direct során meglepetésként tette elérhetővé az eShopon február 8-án), és az egy egészen korrekt felújítás lett. Tény, hogy nem tökéletes, de a célját megfelelően teljesítette, és vizuálisan erős frissítést kapott Samus Aran első belső nézetes kalandja, ami eredetileg 2002 őszén jelent meg a Nintendo GameCube-ra. De mi a helyzet a másik két résszel? Elvégre már évekkel ezelőtt hallani lehetett, hogy a Metroid Prime Trilogy felújítása lényegében már elkészült, és a Nintendo talonba tette azokat…

A VentureBeatnek író Jeff Grubb már tavaly is mondta, hogy a trilógia másik két része is napvilágot lát majd a Nintendo Switchen, és tény, hogy azok azért sötétebb hangnemet ütöttek meg, mégis korrekt termékekről lehet beszámolni. „Úgy tudom, hogy az első Metroid Prime megkapja a nagy remaster kezelést, a Metroid Prime 2 és a Metroid Prime 3 pedig valószínűleg frissített irányítást és ilyesmiket kapnak, de nem esnek át akkora felújításon, mint az első rész,” mondta tavaly Grubb.

Nemrég erről kérdezték a Twitteren, és a mai napig kiáll a kijelentése mellett, úhyhogy ez még érdekes helyzetet szülhet: az első részhez képest a második és a harmadik lényegében csak a kötelező minimumot kaphatja meg (több, alternatív kezelési sémát), ami bár több a semminél, a franchise rajongóinak azért ez kisebb csalódást kelthet, hiszen ezzel a Nintendo akár azt mutathatja meg, hogy nem bízik a Metroid Prime 4-ben annyira…

Ez persze még nem hivatalos, de ha a Retro Studios másik két játéka tényleg csak minimális felújításban részesül a lassan az utódjára felkészülő Nintendo Switchen, akkor a Metroid Prime 4-ben nem merünk annyira bízni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu