Ez a korai hozzáférésű túlélőjáték épp most hagyta le a Starfieldet, mint a Steam legtöbbet listázott játéka

Egy hátborzongató sziget most lett keresettebb hely lett, mint 1000 bolygó.

 

Mindig szemmel tartjuk a Steam legtöbbet listázott játékainak folyamatosan változó sorsát, és az utóbbi időben történt néhány érdekes fejlemény. Néhány hete volt az egész The Day Before-botrány, amikor a Steam egyik legjobban listázott játéka hirtelen eltűnt egy védjegyvita miatt, és ez a történet onnantól kezdve csak egyre furcsább lett.

Ezen a héten pedig a horroros túlélő homokozós Sons of the Forest vette át a kívánságlista első helyét a Starfieldtől, a Bethesda intenzíven várt RPG-jétől. Úgy tűnik, most több Steam-felhasználót érdekel egyetlen hátborzongató sziget felfedezése, mint 1000 bolygó meglátogatása a világűrben.

Persze kevés magyarázat van arra, hogy egy indie túlélőjáték miért verte át a Bethesda következő RPG-jét a játékosok bevásárlólistáján. A Starfield a PC Game Passra érkezik a megjelenéskor, így biztos vagyok benne, hogy rengeteg Steam-felhasználó nem is fog játszani vele a Steamen. És a rengeteg spekuláció ellenére a Starfieldnek még mindig nincs gott-csudába megjelenési dátuma. Továbbá… miért is vesződnénk azzal, hogy kívánságlistára tegyük a Starfieldet? Nem mintha szükséged lenne egy email emlékeztetőre a Valve-tól, amikor végre megjelenik. A világ összes streamerétől, YouTuberétől és játékoldaltól hallani fogsz róla.

De ez még mindig elég elképesztő teljesítmény egy olyan játéktól, ami a fák kivágásáról és kannibálok feldarabolásáról szól az erdőben, különösen annak fényében, hogy a fejlesztő Endnight Games alig két hete jelentette be, hogy a Sons of the Forest nem teljes kiadásként, hanem korai hozzáférésként fog megjelenni február 23-án. A „korai hozzáférésű túlélőjáték” szavak jellemzően nem keltenek bizalmat a játékosok szívében.

 

Király, király. De mi a fene az a Sons of the Forest?

Ha nem ismered a Sons of the Forestet, ez egy másik túlélőjáték, a The Forest folytatása, amely 2014-ben került korai hozzáférésbe (még akkor, amikor a Steam Greenlight még létezett). Egy szigeten rekedtél, menedéket kellett építened, fegyvereket és szerszámokat készítened, élelmet és vizet gyűjtened, és megküzdened a sziget rémisztő lakóival, a gonosz kannibálok törzsével.

A The Forest elég bizonytalanul indult, mint a befejezetlen játékok gyakran, de rengeteg potenciált mutatott a lenyűgöző látványvilággal, a rémisztő ellenségekkel és az emlékezetes túlélési és harcrendszerrel (egy levágott lábat közelharci fegyverként használhattál). A következő néhány évben a fejlesztők többször is javítottak rajta, új funkciókat adtak hozzá, mint például a co-op és még a VR-támogatás, és végül tömegeket vonzott. Ami még fontosabb, a tömeg maradt: még mindig több ezren játszanak a The Forestdel naponta, és a 76 000 feletti folyamatos játékosszám csúcspontja mindössze néhány hónappal ezelőtt volt.

A The Forest tehát egyfajta kultikus sláger lett, a folytatás pedig néhány mókás finomságot tartogat. Ezúttal egy szigetre látogatsz el, hogy felkutass egy eltűnt milliárdost, és nem vagy egyedül. A Sons of the Forestet nem csak co-opban játszhatod, de lesz egy társad is, aki segít neked. Amint azt az IGN a múlt hónapban felfedte, egy Kelvin nevű, mesterséges intelligencia által irányított túlélő fogja felvenni a fonalat, aki fát vág, nyersanyagokat halmoz fel, és más hétköznapi munkákat végez, amíg te az építkezésre vagy a felfedezésre koncentrálsz. A jelek szerint a játék későbbi szakaszában más társakat is felvehetsz, köztük egy háromlábú mutánst. Ez határozottan elég érdekes ahhoz, hogy felkerüljön a saját kívánságlistámra.

A játék Steam oldala szerint a Sons of the Forest 6-8 hónapig tervezi a korai hozzáférést, bár ez a játékosok visszajelzéseitől függően változhat. A játék február 23-án fog megjelenni.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu