Phil Spencer érthetetlen magyarázkodása a Starfield exkluzivitásáról

Az Xbox-vezér olyasmivel indokolta a Call of Duty multiplatformként hagyását (ha a Microsofté lehet az Activision Blizzard), amit a Starfield kapcsán mégis megtett…

 

Phil Spencer az Xbox Onnak adott interjút ezúttal (ugyanis tegnap a The Timesnak adott interjújában beszélt arról, hogy az Xbox az Activision Blizzard nélkül is létezni fog), és itt megpróbálta elmagyarázni, hogy a Starfieldet azért tette a Microsoft exkluzívvá, mert az egy új IP, míg a Call of Duty esetében elvennék azt a PlayStationön játszóktól. Csakhogy ezzel Todd Howard új játékát húzták ki a kezeik közül, szóval ennek az indoklásnak se füle, se farka…

„Soha nem mondtam, hogy a Starfield nem lesz Xbox-exkluzív. Azt hiszem, azt mondtam, hogy ezt eseti alapon fogjuk megítélni. Nem fogunk olyan játékokat visszavonni, amelyek más platformokon vannak. […] Az exkluzív címek a konzolos térben az üzlet része. Minden platformtulajdonos ezt teszi. Ezek a platformok marketingcélokat szolgálnak. A versenytársainknak rengeteg exkluzív játékuk van. Az „exkluzív” számunkra mindig egy kicsit nehéz, mert mindent kiadunk PC-re is, de mondjuk úgy, hogy Xboxon, PC-n és felhőn játszható, és ezek közül néhány nem lesz elérhető más konkurens platformokon. A Bethesdánál nincs példa arra, hogy mi elvennénk valamit a PlayStation közösségtől, amire nekik volt példa. Vagy arra, hogy olyan játékokkal játszanak az emberek, amiket mi nem frissítünk tovább. Ugyanez a helyzet a Minecraft, a Minecraft Dungeons esetében, és ugyanezt fogjuk tenni a [Minecraft] Legendsszel is, amikor megjelenik,” mondta Spencer.

Akkor feltennénk a kérdést, hogy mi lesz például a DOOM vagy a The Elder Scrolls körül? Az előbbivel valamit csak kezdeni fog a DOOM Eternal után az id Software, míg Howardék a Bethesda Game Studiosnál a TES VI-ot fogják összehozni a Starfield után. Mind a két IP eddig multiplatform volt (konzolos értelemben véve). Vajon itt is meg fogja állni a helyét Spencer elképzelése? Szerintünk nem.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu