A Half-Life írója megbánta, hogy kiadta az Episode 3 sztorivázlatát!

Marc Laidlaw magát zavarodottnak tekinti azért, amit 2017-ben elkövetett.

 

Akkor történt ugyanis, hogy a Half-Life korábbi írója kiadott egy rövid történetet, ami eredetileg a Half-Life 3 (vagy Half-Life 2: Episode 3…?) sztorijának alapja lett volna. Eli Vance halott, Mossman doki megtalálja a Borealist, Gordon és Alyx pedig az Antarktiszra megy, és naná, hogy minden balul sül el. Laidlaw próbálta a karakterek nemét megcserélni, nevüket pedig kissé módosítani, de akárhogy is rejtegette, szinte azonnal kiderült a turpisság. A rajongók pillanatok alatt összerakták a puzzle-t…

„Megzavarodtam. Egy szigeten éltem, teljesen elszakadva a barátaimtól és az elmúlt évtizedek alkotóközösségétől. Teljesen elszakadtam, és nem volt senki, aki lebeszéljen róla. [A történet publikálása] csak egy szórakoztató dolognak tűnt… amíg meg nem tettem. Végül megnyugodtam volna, és sokkal kevésbé szégyenkezve jöttem volna ki belőle. Azt hiszem, ez gondot okozott a barátaimnak, és megnehezítette az életüket. Azt a benyomást is keltette, hogy ha lett volna egy Episode 3, az valami olyasmi lett volna, ami az én vázlatomhoz hasonlít, holott valójában minden igazi történetfejlődés csak a játékfejlesztés olvasztótégelyében történhet.

Tehát amit az emberek kaptak, az egyáltalán nem a hármas epizód volt. Zavarodott voltam. Tényleg nincs más magyarázat. Fontos elmondani, hogy minden történet, amit csináltunk, olyan dolog volt, amire menet közben, csapatként jöttünk rá, és nem úgy, mint valami, amire nekem volt egy ötletem, és valahogyan rávettem az embereket a kivitelezésre. Az egyetlen módja annak, hogy kitaláljuk a Half-Life történetét, az volt, hogy megcsináljuk a játékot. Semmi okom azt hinni, hogy amit papírra vetettem, az bármilyen kapcsolatban állt volna a végtermékkel,” mondta a Rock Paper Shotgunnak adott interjújában Laidlaw.

Az interjúban megemlítette még az éneklő vortigauntot, amibe a Half-Life 2-ben futunk. Az előadása köhögőrohammal ért véget. Erről Laidlaw elárulta, hogy ez Gabe Newell tuvai torokéneklős időszakából származik. A liftben és a garázsban gyakorolta ezt, és felvették ez előadását.

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu