DFC: nem fognak az Xbox közelgő exkluzívjai piaci fordulatot hozni!

A DFC Intelligence piackutató és konzultáns cég szerint a Microsoftnak hiába van a tarsolyában Todd Howard (akinek a Starfieldje biztosan készült PlayStation 5-re, ahogy az Arkane-nél a Redfall is!), ezzel nem fog alaposan lekanyarítani a PlayStation piaci részesedéséből…

 

A DFC szerint a Microsoftnak nincsen stabil menetrendű, gyakori, nagy belsős, first-party Xbox-exkluzívai, és már pár éve ez a helyzet a redmondiaknál, így a Sony nem csoda, hogy könnyedén éllovas ezen a téren. Ám 2023-ban az olló valamelyest szűkülni fog a Microsoft és a Sony között, ugyanis például a korábban említett Starfield és a Redfall valamennyit lefaraghat az Xbox hátrányából, A DFC úgy véli, hogy mivel a Sony 2022-re képes volt időben kiadni az exkluzívjait (pl. God of War: Ragnarök, The Last of Us Part I, Horizon II: Forbidden West…), idénre kissé gyenge kínálatuk lesz (és ezzel nem is tudunk vitatkozni, ám esélyes, hogy szeptemberben jöhet a Marvel’s Spider-Man 2, erről a minap írtunk).

„A nagy kérdés persze az, hogy ezek a nagy címek elégségesek lesznek-e ahhoz, hogy a vásárlókat arra ösztönözzék, hogy Xbox Series X/S-t vásároljanak a PlayStation 5 helyett. Jelenleg a DFC Intelligence úgy véli, hogy a válasz nem. Ezeket a játékokat már jó ideje várták, és vélhetően már figyelembe vették a vásárlási döntésekben. Ellenkezőleg, ha egy olyan cím, mint a Starfield nem felel meg a várakozásoknak, az árthat az Xbox Series X/S értékesítéseinek,” írja a DFC.

A cég szerint nem sokan gondolhatják úgy, hogy Xbox Series konzolt kell venniük, mert a játékosok felkaphatnak egy PlayStation 5-öt a polcról (és akár egy Nintendo Switchet is), aztán előfizethetnek az Xbox Game Passra PC-n, ezzel lényegében redundássá téve az Xbox hardverét. Még megemlítették az Activision Blizzard King számára felajánlott 68,7 milliárd dollár értékű felvásárlási tranzakciót is. Ha erre a szabályozók engedélyt adnak, a Microsoft képes lesz a Sony-val versenyre kelni, de ha nem, a redmondiak játékipari pozíciója súlyosan megrendülhet, ugyanis az Xbox-exkluzívok nem tudnak jelentősen lefaragni a piaci hátrányból…

Ezzel nehéz lenne vitatkoznunk.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu