Superman és Trónok harca játékadaptációkkal készül a Warner?

A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója nem nagyon burkoltan beszélt arról, hogy ebből a két IP-ből játékadaptációkra készülhetünk.

 

A Warner Bros. Discovery 2023 első három hónapjára vonatkozó üzleti negyedéves jelentése pénteken történt. Itt David Zaslav, a cég vezérigazgatója röviden megemlítette a játékipari érintettségüket. Szerinte hasznos, hogy a Warneré minden jog, és ez segíthet nekik az IP-ikből való munkán, így bármit létrehozhatnak, amit szeretnének. Így nem kell a jogi hercehurcával foglalkozni, mert nem kell másik felek beleegyezésével foglalkozniuk.

„Lehet, hogy mi vagyunk az egyetlen médiavállalat, amely birtokolja az összesn birtokunkban levő tartalmat, legyen szó a DC-univerzumról, a Harry Potterről, a Game of Thronesról, de ezeket nekünk kell bevetnünk. Szerintem ez stratégiai szempontból különösen fontos. Amikor egy terméket indítunk a Maxon vagy az HBO-n, és amikor van egy játékunk, az a játék a miénk, de most már van egy köztes elem. Lehet, hogy a következő néhány évben elindítunk egy Superman-filmet, és az emberek több időt töltenek el [velünk], és több gazdaságossági szempont szerint az emberek egyszerűen csak a Superman világában és univerzumában lógnak,” mondta Zaslav.

A Superman-film, amire Zaslav utalt, James Gunn munkássága lesz, és Superman: Legacy néven fut. Talán emellé készülni fog egy játékadaptáció, és ha belegondolunk, az utóbbi évek során nagyon kevés alkalommal volt, hogy egy film mellé kihoztak egy játékot általában ugyanabban a pillanatban, de azért hozzá kell tenni, hogy a legtöbbször átlagos, vagy annál rosszabb minőségű játékok születtek így.

Bár Zaslav kommentje nem erősíti meg, hogy a Warner Bros. Discovery ilyesmire készülne, de tavaly James Gunn, a DC Studios társ-vezérigazgatója kimondta, hogy játékokkal is tervez, amik kötődni fognak a DC-univerzum új korszakához. Superman esetében viszont a legutóbbi egyedülálló játék, amiben nem mással megosztozva volt főszereplő, 2006-ban volt (Superman Returns), de az is egy film mellé készült. A Game of Thrones esetében 2014-ben volt a Telltale adaptációja, de azt leszámítva mostanában csak mobilos játékok vannak.

Majd meglátjuk, mi alakul ki ebből.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu