Ártatlan streamert büntetett a paranoiája miatt a Nintendo!

Igen, ki kell mondani: a Nintendo egyrészt embertelen lépésekre hajlamos (ezekről be is szoktunk számolni: a multiplayer The Legend of Zelda: Breath of the Wild mod, a Gary Bowser-pénzbírság, és nemrég a Lockpick eltávolíttatására tett lépések…), hanem paranoid hajlamú is a japán cég.

 

A nagy N örülhet annak, hogy a Switch még minidg minimum 3 millió példányban fogy negyedévente (a nap folyamán írtunk erről), de azért eközben nem lehet elmenni amellett, hogy mennyire szigorúan fogja az összes IP-jét, holott néha a rajongói munka sokkal jobb, amit a cég maga ad ki (az AM2R jobbnak hatott a Metroid 2 hivatalos remake-jénél…), és bár valameddig érthető, ha az új játékaival kapcsolatban nem tolerálja a szivárgásokat, egyszer meg kell állni, és el kell gondolkodni azon, hogy ennek az egésznek mi értelme van, és nem lenne-e célszerűbb hagyni a fenébe az egészet?

Alanah Pearce, aki a Sony Santa Monicánál (God of War!) dolgozik íróként, podcasteket és streameket is szokott csinálni. Azt tweetelte, hogy egy élő adás során hirtelen fel lett függesztve a Twitchen, miközben ő mindössze annyit csinált, hogy a Nintendo által hivatalosan elfogadott Skill Upos felvételekre reagált a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomból. A játéknak volt egy előzetes rendezvénye nemrég, ahol engedélyezett volt a felvételek készítése, és Pearce erre reagált az adás során.

Erre ő csinált egy YouTube-os videót, ahol kifejtette a szituációt, és nem kizárt, hogy a Nintendo előbb ütött, minthogy kérdezett volna, azaz a nagy N egy DMCA-követeléssel reagált, mielőtt utánanézett volna, hogy itt konkrétan semmilyen jogsértés nem történt. Egyet kell értenünk a videó egyik kommentelőjével: „Azt hitted, hogy a Nintendóra reagálsz, de a Nintendo tette ezt veled!” Pearce csatornája eközben ismét elérhetővé vált a Twitch-en.

A történet bizonyítja, hogy a Nintendo átesett a ló túloldalára. Könnyedén meg lehet találni a pénteken megjelenő The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomot, és lehet játszani PC-n, ha az kellően erős. Ha a japán cég ennyire nincs tekintettel másokra… mi miért legyünk rájuk?

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu