PlayStation Plus Essential: mivel indíthatjuk 2023 nyarát?

A Sony menetrendszerűen közölte, hogy a PlayStation Plusra előfizető összes játékos melyik játékokat adhatja hozzá a katalógusához, ami mindaddig elérhető marad, amíg az előfizetés érvényes lesz.

 

Ezúttal nem a megszokott módon kezdjük, ugyanis jelenleg (legalábbis amikor elkezdtük összeírni a mondanivalónkat 16:38-kor) nem látunk Twitteren aktivitást billbil-kuntól, aki több mint egy éve kifogástalan pontossággal szivárogtatta ki, hogy az előfizetők melyik játékokhoz férhetnek hozzá. Vagy megakadályozta a Sony a szivárogtatást, vagy az utolsó pillanatban történnek döntések a listával kapcsolatban.

Az első játékot szerencsejátéknak is nevezhetnénk, ugyanis az Electronic Arts Ultimate Teamjéhez hasonlóan a Take-Two (2K) MyTeam módja is ennek nevezhető, és mivel ott van az NBA 2K23-ban (PlayStation 5-re és PlayStation 4-re egyaránt), kissé csalódást keltő, hogy ez lenne a húzócím. A második játék is valamelyest rétegjátéknak nevezhető: a Jurassic World Evolution 2-re gondolunk (szintén PlayStation 5-re és PlayStation 4-re): aki nem akar dinoszauruszokkal foglalkozni, rá sem fog nézni a játékra. A harmadik játék viszont valamelyest korrekt, ugyanis a Trek to Yomi (ismét PlayStation 5-re és PlayStation 4-re) nem rossz, de azért a japán szamurájfilmek ihlette stílus nem mindenkinek kedvező. Szóval van egy sportjáték (ez főleg az észak-amerikaiaknak lehet kedvező, de errefelé már nincs akkora érdeklődés az NBA iránt), egy tycoon-játék (lényegében ennek lehet mondani a Jurassic World IP-jén fekvő alkotást), és egy akció-kaland fekete-fehérben.

Addig ne felejtsük, hogy a májusi játékok június ötödikéig még elérhetőek maradnak. Emlékeztetőképp felsoroljuk, hogy mely játékokról van szó: Grid Legends (PlayStation 5, PlayStation 4), Chivalry II (PlayStation 5, PlayStation 4), illetve Descenders (PlayStation 4).

Az Xbox Game Pass első júniusi frissítésére is azt mondtuk a nap folyamán, hogy nem nevezhető kifejezetten erősnek (a Games For Gold játékpárost pedig már hosszú ideje nem is követjük figyelemmel…), és talán a Sony esetében is hasonlóan vélekedhetünk. Talán ennél jobban meg kellett volna nyomni a költségvetést a játékokra.

Forrás: PS Blog

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu