Overwatch 2: az előd egyik legnépszerűbb funkciója végre visszatér?!

Az Overwatch 2 legújabb szezonja nem csak visszahozza a rajongók egyik kedvenc funkcióját, hanem új játékmenet- és testreszabási mechanikákkal tovább is fejleszti azt.

 

 

Az Overwatch 2 új szezonja tele van frissítésekkel a játékban. Visszahozza a népszerű „On Fire” mechanikát, amely a játékosokat jutalmazza a heves játékmenetekért. Az Overwatch 2 5. szezonja rengeteg új tartalmat kínál. Azonban a funkció jelentős átalakítása azt mutatja, hogy a fejlesztők eltökéltek a játékmenet javításában is.

Az Overwatch 2 elődjének relikviája, sok rajongó csalódottan vette tudomásul, hogy az On Fire mechanika hiányzik a folytatásból, amikor az először megjelent.

Ez az egyszerű, mégis kielégítő rendszer sokkal kifizetődőbbé tette a sikeres multikills érzést. Ráadásul egy tüzes kozmetikai hatást adott a játékos HUD-jának, amikor káoszt keltett a lobbiban. Bár a játékmenetre nem volt gyakorlati hatása azon kívül, hogy a játékosok menőnek tűntek, a „Tűzben” lévő hős karakterek egyedi párbeszédsorokat is beszéltek, hogy bejelentsék állapotukat a csapat többi tagjának. Sok játékos megjegyezte, hogy ezeket a párbeszédsorokat időnként még mindig kimondták a karakterek az Overwatch 2-ben, annak ellenére, hogy a funkció egyébként mostanáig hiányzott a folytatásból.

Az On Fire mechanika nem csak visszatért az Overwatch 2-ben, de több további mélységi réteggel is bővült. Kezdjük azzal, hogy a „Blazing” állapotot mostantól azok a játékosok érhetik el, akik hosszabb ideig tartják a tüzet. Igaz, ennek az állapotnak a rövid ideig tartó jellege megköveteli, hogy a játékosok gyorsan adagolják az üzemanyagot, ha fenn akarják tartani a sorozatukat. Az eredeti Overwatch-tól eltérően a játékosok mostantól a „Lángoló” állapotot nem a puszta sebzéskibocsátással, hanem gyógyítással és sebzéscsökkentéssel érhetik el. A lángoló ellenfél kiiktatásával gyorsan meggyújthatják magukat. Egy játékos a Redditen xQcIsLove felhasználónév alatt még egy posztot is készített, amiben bemutatja, hogyan lehet megváltoztatni a tűz színét a HUD-on. Ezzel lehetővé téve az egyéni témák alkalmazását.

Az új és vitathatóan továbbfejlesztett On Fire rendszer még több új kiegészítéssel büszkélkedhet, amelyek megkönnyítik annak megállapítását, hogy ki ég, bár nem minden rajongó érzi úgy, hogy a változtatásokra szükség volt.

Néhányan úgy érzik, hogy a régebbi Overwatchban a funkció egyszerűsége illett a legjobban az ötlethez. Igaz, a felújított mechanikát valószínűleg a közeljövőben még finomítani fogják. A közösség kísérletezik vele, az új mélységi rétegnek köszönhetően a gyors tempójú harc minden bizonnyal még magával ragadóbbnak tűnik.

Forrás: Reddit

If you didn’t know, you can actually change the colour of your "On-Fire" to match with you favourite skin/hero.
by u/xQcIsLove in Overwatch

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu