Új stúdiót nyitott a Rockstar-alapító Houser testvérek egyike! [VIDEO]

Az Absurd Ventures mögött Dan Houser áll, és ő kulcsszereppel bírt a korábban DMA Design néven elinduló stúdió sikereiben.

 

Houser volt a Rockstar Games egyik társalapítója, később pedig kreatív igazgatói, illetve vezető írói posztot töltött be a Grand Theft Auto, a Red Dead Redemption, illetve a Bully franchise-ban, szóval egy olyan figuráról van szó, akit nem lehet elhanyagolni (a másik ilyen személy, Leslie Benzies is létrehozott egy stúdiót, és tőle is várjuk annak forradalminak emlegetett eredményét). Róla régebben hallani lehetett, hogy az írói csapattal mennyire erőltetett menetet (crunch) alkalmazott, hogy a Red Dead Redemption 2-t meg tudják írni…

Houser azóta távozott a Rockstartól és a Take-Two-tól, és létrehozott egy új stúdiót, az Absurd Ventures-t, ami egy olyan médiacég lesz, ami minden platformon és formátumon új IP-ket kíván létrehozni. Tehát transzmédia cégnek is nevezhetjük Houser új munkahelyét, hiszen nem csak játékokkal foglalkoznának, hanem akár élőszereplős filmekbe, animációs filmekbe is belevághatnának a formátumuk miatt. Ezt amúgy a sajtóközlemény is alátámasztja: „Az Absurd Ventures narratív világokat épít, karaktereket hoz létre és történeteket ír a legkülönbözőbb műfajok számára médiumtól függetlenül élőszereplős és animációs filmek, videojátékok és más interaktív tartalmak, könyvek, képregények és podcastok számára.”

„Az Absurd Ventures-t azért építjük, hogy új univerzumokat hozzunk létre, és nagyszerű történeteket meséljünk el, ahol és ahogyan csak tudunk,” tette hozzá Dan Houser, de még nem tudjuk, hogy mikor számíthatunk tőlük valamire. Nyilvánvalóan a Take-Two-tól független cégről van szó, így lehet, hogy külsős partnerként dolgozhatnak beszállítóként lényegében bármin, hiszen nem kizárólag játékokkal akarnak foglalkozni. Ezt az elképzelést kezdte el a PlayStation Studios alatt a Bungie is, amiről a Sony már kimondta, hogy rájuk támaszkodik majd a transzmédia-terjeszkedésükben.

Sok sikert kívánunk az Absurd Venturesnek, hiszen az alapító tudja, hogy mitől jó egy játék, hiszen a Grand Theft Auto a mai napig egy patinásan hangzó franchise.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu