A Starfield is a Ubisoft korábbi, nem követendő megközelítésével él!? [VIDEO]

Régebben a francia kiadó is pontosan ugyanazt csinálta, amit most a Bethesda Game Studios tesz.

 

Angolul van erre kifejezés: Ubisoft downgrade. Régebben, úgy 7-8 éve még tényleg nagyon gyakori volt, hogy a francia kiadó bemutat egy játékot mondjuk az E3-on, aztán az a megjelenéskor messze nem olyan szép. Főleg a Watch_Dogs esetében volt egetverően hatalmas különbség, ha a 2012-es E3-as videó vizualitását a bolti verzióéval összevetjük. Na, ilyesmit hozott össze a Starfield is, igaz, nem akkora mértékben, de azért Todd Howard emiatt is kaphat a későbbiekben kínos kérdéseket.

Is? Igen, is: a Starfield ugyanis hivatalosan nem fog 30 FPS-nél többel futni Xbox Series-en. Erről Phil Spencer, az Xbox-vezér azt mondta, hogy ez egy kreatív döntés volt, amit Howardék akartak, majd védekezett, hogy igenis vannak 4K felbontású, 60 FPS-en futó Xboxos játékaik. De még maga a natív felbontás sincs ehhez közel, hiszen a Digital Foundry elemzése szerint az Xbox Series X-en kb. 1296p-n fut a Starfield, és onnan skálázza fel a konzol 4K-ra…

De most nem erről van szó: Cycu1 összehasonlító videót készített arról, hogy miképp nézett ki a Starfield 2022-ben és 2023-ban. Kezdjük a pozitívummal: a megvilágítás javult az idei buildben, és a környezet és a hangulat is mintha fejlődött volna, ám cserébe a karakterek részletessége romlott. Főleg az arcszőrzeten és a szemeken lehet az alacsonyabb minőséget megfigyelni!

„Borzasztóan sokan játsszák belsőleg a Starfieldet. Todddal és a csapattal együtt dolgozva látom a hibaszámlálásokat, és ha ma jelenne meg, akkor a Starfieldnek már most a legkevesebb hibája lenne a Bethesda eddigi játékai közül. Itt a [The Elder Scrolls V:] Skyrimre is gondolok, és arra, hogy az a közösség még mindig ott van több mint tíz évvel annak megjelenése után. Az ember elkezd gondolkodni más dolgokon is, amiket a játékkal csináltak. Szerintem van egy potenciál, ami idővel ki fog bontakozni a játékban, ahogy az emberek mindent felfedeznek,” mondta Matt Booty, az Xbox Game Studios vezetője.

A Starfield szeptember 6-án érkezik Xbox Series-re és PC-re, de a Game Passon is ott lesz.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu