Már a PlayStation 5 mellé is PlayStation Plus-előfizetést csomagol a Sony!

Egyrészt olyan érzésünk van, hogy ezzel akarja a Sony feljebb srófolni az előfizetők számát, másrészt pedig valamelyest kétségbeesettnek tűnik a cég elhatározása, hiszen ilyesmit ritkán látunk a Microsofttól vagy a Nintendótól.

 

A PlayStation 5 több mint két és fél éve van piacon, de ez alatt az idő alatt nem hogy csökkent volna a konzol ára, hanem tavaly ősz óta még nőtt is (és a mi helyzetünket felettébb nem teszi jobbá a harmatgyenge forint sem). A konzolt mindkét változat esetében (PlayStation 5 Standard Edition, PlayStation 5 Digital Edition, utóbbiban nincs Blu-ray meghajtó) first-party, belsős fejlesztésekkel, vagy nagyobb külsős AAA játékokkal szokta értékesíteni a Sony, ugyanis ez egyfajta bevált szokás évtizedek óta…

Ám most mást pakolt a Sony képletesen a csomagba, ugyanis kiszivárgott egy olyan bundle, amiben nem egy plusz játékot kapunk, hanem két évig előfizetést a PlayStation Plus Premiumra, a legnagyobb előfizetési szintre, így nem csak a havi három játék jár (PS Plus Essential), de sok PlayStation 4-es játékot is futtathatunk helyileg vagy a felhőből, és már tesztelik a PlayStation 5-ös felhős játékokat is (PS Plus Extra), a Premium pedig ezen felül PS1-es, PS2-es és PSP-s, illetve PlayStation 3-as játékokhoz is hozzférést kapunk. A klasszikusnak mondott kínálat viszont felettébb gyenge, és alig bővül, holott a Sony-nak oltári nagy régi, saját fejlesztésű kínálata van!

A bundle árazása még felettébb kérdéses, ugyanis a játékot tartalmazó csomag esetében a játék általában jelentős kedvezménnyel lehet a miénk. Az új vásárlóknak lehet kedvező ez a módszer, hiszen a konzol mellé olcsón kaphatnak huszonnégy havi előfizetést, amivel online multiplayerezhetnek is az imént említett játéklistán túl. Viszont kétkedünk abban, hogy ez megoldás lenne a mostanában nem nagyon növekvő PlayStation Plus-előfizetői tábor növesztésére. Pluszban a Sony nem éppen korrekt, hiszen a Microsofttal szemben nem közli a bejelentő posztban, hogy mikor melyik játékok távoznak a szolgáltatásáról.

A német O2 mobilszolgáltató is előrukkolt vele. 36 hónapon át havi 40 eurót kell fizetni érte. Ez tény, hogy összesen 1440 euró, de eközben a mobilszolgáltatásért is fizetünk. A csomagot a Sony még hivatalosan nem jelentette amúgy be…

Forrás: PSU

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu